Suora

  • Elävä arkisto esittää

RoPS haluaa kotimaisia pelaajia

Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja Antti Hietakankaan mukaan seura pyrkii siihen että tulevalla kaudella kentällä nähdään valtaosin suomalainen joukkue. Tämä tuo haasteita uudelle päävalmentaja Juha Maliselle.

urheilu
Juha Malinen (oik.) ja Antti Hietakangas RoPS:in harjoituksissa.
Päävalmentaja Juha Malinen ja toimitusjohtaja Antti Hietakangas (vas.) rakentavat tulevan kauden joukkuetta.Juha Mäntykenttä / Yle

- Kyllä me pyrimme siihen että kentällä on enemmän suomalaisia kuin ulkomaalaisia pelaajia, Antti Hietakangas kertoi.

Vaatimus kotimaisista pelaajista tuo haasteita kun uusi päävalmentaja Juha Malinen etsii joukkueeseen sopivia pelimiehiä.

- Tuohan se haasteita. Ymmärrän täysin tilanteen. Oli tuollaista sääntöä tai ei, niin haluan että tämä on mahdollisimman kotimainen joukkue ja mahdollismman suomalainen ja mahdollisimman lappilainen joukkue. Siitä lähdetään mutta katsotaan mitkä rajat tulevat vastaa, Malinen sanoi.

Joukkueeseen etsitään lappilaisia pelaajia. Päävalmentaja uskoo niitä löytyvän aikaisempia kausia enemmän.

- Löytyy varmasti, enempi kun on ehkä aikaisemmin ollut. Uskoisin näin ja haluaisin uskoa näin, Juha Malinen vakuutti.

Valmennusryhmä auki

Vesa Tauriaisen ja Matti Vikmanin jatko Rovaniemen Palloseuran valmennusryhmässä on vielä auki.

- On hyvinkin mahdollista että jatkavat mutta vielä ei ole asioita sen tarkemmin käytä läpi, Juha Mallinen kertoi.

Rovaniemen Palloseuran ensi kauden ensi kauden pelaajaraami on valmiina. Tiedossa on myös mille pelipaikoille pelaajia tarvitaan.

- Jos totta puhutaan niin meillä on hyvä raami ja siinä on käsitelty kaikki linjat erittäin tarkasti, maalivahti, puolustus, keskikenttä ja hyökkäys. Meillä on nimilista valmiina kaikille avoimille pelipaikoille, Juha Malinen valotti.

Työnjako selkeä

Juha Malisen ja Antii Hietankaan työnjako pelaajahankinnoissa on selkeä. Päävalmentaja valitsee pelaajat ja toimitusjohtaja neuvottelee sopimukset. Urheilu- ja markkinointijohtaja Jari Ilola auttaa Malista pelaaja-analyysissä.

- Työnjako on hyvin yksinkertainen. Juha valitsee pelaajat ja minä neuvottelen sopimukset. Tottakai Jari on Juhan mukana analysoimassa pelaajia. Jari ja Juha katsovat pelaajat. Juha tekee niistä viimeiset valinnat ja sopimukset käydään minun kanssa, Antti Hietakangas kertoi.

Pelaajia ja tietoja pelaajista hankitaan monesta eri lähteestä. Pitkä kokemus auttaa pelaajien etsimisessä.

- On henkilökohtaisia kontakteja ja on sitten agentteja jotka soittelee ja on sitten paikkoja jonne kannattaa soitella jossa ihmiset tietää vähän enempi. Näitä tiehyeitähän on aikalailla erilaisia. Varsinkin kun on tullut kierrettyä aika paljon näitä markkinoita, niin teitä on aika paljon, Juha Malinen taustoitti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat