Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Huippuvalmentaja otti RoPSin haltuunsa - tavoitteena menestys Euroopassa

Rovaniemen Palloseuran uusi valmentaja Juha Malinen aloitti työnsä Rovaniemellä keskiviikkona. Ensimmäiseksi Malinen veti yleisölle ja pelaajille avoimet harjoitukset Rovaniemen Ounashallissa.

urheilu
Juha Malinen nurmella RoPS:in harjoituksissa.
Juha Mäntykenttä / Yle

Tällä kaudella RoPS jäi Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi. Suomen Cupin RoPS voitti. Joukkue pelaa Suomen cupin voiton ansiosta ensi kaudella Eurooppaliigan karsintoja. Ensi kauden tavoitteena Malisella on RoPSin menestyminen Euroopassa.

- Se että niitä europelejä tulee ettei se ole vain yksi ottelupari. Pelataan mielellään kaikki kolme karsintakierrosta. Lohkovaihe kuulostaa aika hyvältä, Juha Malinen kertoi.

Lisää pelaajia

Eurooppa-liiga on eurooppalaisten seurajoukkueiden toiseksi tärkein kansainvälinen jalkapallokilpailu Mestareiden liigan jälkeen. Pääsemällä mukaan europeleihin joukkue voi päästä käsiksi suuriin rahallisiin palkkioihin. Menestyäkseen Euroopassa joukkue tarvitsee enemmän pelaajia kuin viime kaudella.

- Suuri sudenkuoppa tapahtuu heinäkuussa kun europelit alkavat. Se on muutenkin tiivistä ja kuumaa aikaa Suomessa. Tulee paljon pelejä, jos kaikki menee hyvin niin siinä tulee kuusi vieraspeliä meille lisää. Tarvitsemme parempia ja enemmän pelaajia kuin viime vuonna, Malinen summasi.

Ei kannata lähteä uhoilemaan Cup-mestaruuden siivittämänä.

Juha Malinen

RoPSin tavoite Veikkausliigassa on vielä auki.

- Ei aavistustakaan vielä. Ekana on tavoite on kasata hyvä jalkapallojoukkue. Kannattaa olla maltillinen näissä asioissa. Ei kannata lähteä uhoilemaan Cup-mestaruuden siivittämänä. Me ollaan hyvin varhaisessa vaiheessa kokoamassa hyvää, Juha Malinen sanoi.

Juha Malisen sopimus RoPSin kanssa on kaksivuotinen ja sisältää option kolmannesta kaudesta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat