Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, naisten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Maailmanmestari Jean-Pierre Antonioksen värisuora täyteen: "Päätin, että haluan sen voiton"

Taljajousen W1-luokan maailmanmestaruus toi vammaisjousiampuja Jean-Pierre Antoniokselle kirkkaimman kruunun hänen MM-mitaliriviinsä. Aiemmin hän on voittanut vammaisjousiammunnan MM-kisoissa hopean ja pronssin.

urheilu
Jean-Pierre Antonios.
Jean-Pierre Antonios. (arkistokuva)Paralympiakomitea

Jean-Pierre Antonios voitti keskiviikkona miesten taljajousen W1-luokan maailmanmestaruuden vammaisjousiammunnan MM-kisoissa Bangkokissa.

Antonioksen finaalivastustaja Jeff Fabry aloitti ottelun hyvällä otteella ampuen täydet 30 pistettä toisella kolmen nuolen sarjalla. Antonios ei tästä kuitenkaan hämmentynyt, vaan kuroi etumatkaa kiinni joka sarjalla.

Suomalainen lähti pisteen takaa-ajoasemassa ennen viimeistä sarjaa. Yhdysvaltalainen Fabry ei mahtanut mitään voitontahtoiselle Antoniokselle, joka ampui 29 pistettä viimeisellä sarjalla hopeamitalisti Fabryn 27 pistettä vastaan ja vei finaalin pistein 134-133.

-Viimeisessä sarjassa päätin, että minä haluan sen (voiton) ja nyt ei luovuteta. Viimeinen nuoli ratkaisi voiton ja se vaati jopa tuomarin ratkaisua, sillä vastustajan viimeinen nuoli oli lähempänä kymppiä kuin hänen aiemmat nuolensa, Antonios kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Oli ilo kuitenkin huomata, ettei meille tullut uusinta nuolta, vaan näytettiin, että voittaja on JP:n kohdalla, ja silloin riemu alkoi. Päästin niin kovan ”vihdoin ja viimein se on tullut” -riemuhuudon, että nyt on ääni käheänä.

Finaaliin lisämausteen toivat Bangkokin eilisestä tälle päivälle muuttuneet sääolosuhteet, mutta Antonios hallitsi myös ne.

-Ilmastoero on valtava verratuna kotimaan kisoihin. Eilen kun ammuttiin semifinaalit, täällä oli tosi kuuma, noin 34 astetta ihan varjossa, mutta ei ollut kostea ilma. Tänään taas oli todella kuuma ja kosteutta, ja se tuntui nahassa. Nesteytys on täällä todella tärkeässä roolissa. Onneksi olen kuumaverinen ihminen, niin tämä ilmasto sopii minulle.

Ensi vuonna Antonios lähtee puolustamaan Euroopan mestaruuttaan Sveitsissä pidettäviin EM-kilpailuihin. Jousiampuja on suunnannut katseensa myös Rion olympialaisiin.

-Tämä MM-kilpailun voitto on tosi tärkeä. Se näyttää, että taso on kohdillaan. Ensi vuoden Sveitsin EM-kisojen voittaja saa paikan Riosta ja aion mennä ihan täydellä voimalla sitä kohden.

-Joka vuosi olemme harjoitelleet suunnitelmallisesti, ja olen treenannut paljon. Nuolimäärä on ollut hurja. Ammun vuoden aikana keskimäärin 15 000 nuolta.

Hanna Parviainen

Suosittelemme

Tuoreimmat