Vapaaottelukehiin palaava suomalaisviihdyttäjä: Huomenna on kunnon sota päällä

Cage24-tapahtumassa lauantaina paluun vapaaottelukehiin tekevä Makwan Amirkhani on harjoitellut tauon aikana pystyottelua. Tapahtumaa voi seurata Yle Puheelta lauantaina klo 19 alkaen.

Makwan Amirkhani palaa jälleen turkulaisyleisön eteen. Kuva: Jani Mesikämmen

Makwan Amirkhani on yksi Turun Cage24-tapahtuman vetonauloista lauantaina. Amirkhani vetäytyi huhtikuussa ottelutauolle, jolta hän palaa nyt. Mitä tauon aikana tapahtui?

- Olen treenannut niin perkeleesti. Enemmän kuin kukaan tällä maapallolla. Sen takia ottelenkin, koska olen niin kovassa kunnossa. Kovemmassa kuin kukaan muu, Amirkhani kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Amirkhani on panostanut tauon aikana pystyotteluun. Panostus on ollut varsin kokopäiväistä.

- Kun kävelen kaupungilla, pitää vähän varjonyrkkeillä. Siitä on tullut hyvää jälkeä. Yksi asia treeneissä on jäänyt mieleen: Kun lyön alakoukun niin kaveri sanoo, että odota, odota, tuntui tosi kovaa. Treenit jäi siihen. Tajusin, että nyt alkaa homma luistaa.

Amirkhani palaa kehään lauantaina Turussa Cage24:ssa, jossa hän kohtaa amerikkalaisen Adam Wardin.

- Jenkkiottelijat tulevat aina kovaa päälle ja ovat röyhkeitä. Sen huomasi heti punnituskuvauksissa, että kaveri tietää mikä myy. Pitkä katsekontakti toisiin, huomenna on kunnon sota päällä. Siellä ei paljon taka-askelia oteta.

- Oli se kuinka kova tahansa, yhtä erää pitemmälle ei mennä. Lupaan nopean ja hienon lopetuksen. Niin lyhyen, että sen voi laittaa Facebookiin ja katsoa monta kerta uudestaan, Amirkhani uhoaa.

Amirkhania avustavat sisääntulossa muista ympyröistä tutut Arman Alizad ja Musta Barbaari.

- Pitää tuoda eri katsojakuntia tähän mukaan. Hyvä, että on tällaista yhteistyötä. Siinä on hyvät ja huonot puolet. Toiset sanovat, että tämä ei kuulu urheiluun, mutta mielestäni yleisöä pitää viihdyttää.

Amirkhani tiivistää lopuksi, mitä lauantaina on odotettavissa.

- Ennennäkemätöntä showta on luvassa. Varmasti tunteet nousee kaikille pintaan. Voin luvata, että ihmiset eivät maksa turhasta.