Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Leijona-vahti vakuutti debyytissään: "Ei jäänyt hirveästi parannettavaa"

Jussi Rynnäs oli Venäjä-voiton jälkeen erityisen tyytyväinen Suomen esitykseen joukkueena. Kärppien tähtivahti pääsi hyvään torjuntavireeseen jo avauserässä.

urheilu
Jussi Rynnäs torjuu laukauksen.
Tomi Hänninen

Jussi Rynnäksen taival Suomen jääkiekkomaajoukkueen tolppien välissä alkoi torstaina maukkaalla 4-3-voitolla Venäjästä. Rynnäs torjui Helsingin Euro Hockey Tour -turnauksen avausottelussa 22 kertaa ja oli piti Leijonia pystyssä etenkin avauserässä.

- Fiilis oli hieno. Varmasti muistan uran jälkeen ensimmäisen maaotteluni. Saimme heti Venäjältä tärkeät pisteet, Rynnäs kertoi ottelun jälkeen hymy huulillaan.

- Rupesimme avauserän jälkeen hallitsemaan peliä, eikä Venäjä päässyt enää niin paljon paikoille. Yhtäältä on helpompaa kun laukauksia ei tule, mutta toisaalta se on vaikeampaa. Kun vetoja tulee paljon, pääsee hyvään rytmiin. Minulle sopii kaikki. Yritän vain torjua, kun laukaus tulee, hän jatkoi.

Rynnäs saapui täksi kaudeksi takaisin Suomeen Pohjois-Amerikasta. NHL:n ja AHL:n vauhtia maistelleen Kärppä-vahdin ei ollut siis vaikea totuttautua kansainvälisen tason vauhtiin.

- Peli on yhden asteen nopeampaa. Ei siinä sen kummempaa, pitää vain itsekin pelata hieman nopeampaa peliä kuin SM-liigassa. Ei se kuitenkaan niin paljon nopeampaa ole, etteikö siihen pystyisi.

Suomen urakka kotiturnauksessa jatkuu lauantaina Tshekkiä vastaan. Leijonien KHL-vahti Niko Hovinen on torjuntavuorossa lauantaina, mutta turnauksen huipentavasta Ruotsi-ottelusta ei ole Rynnäksen mukaan ollut vielä puhetta valmennusjohdon kanssa.

Mikäli 26-vuotias porilainen nähdään päätösottelussa tolppien välissä, aikoo hän nostaa hyvistä otteistaan huolimatta tasoaan debyytistään.

- Kolmeen maaliin en voi olla henkilökohtaisesti ikinä tyytyväinen. Teimme kuitenkin neljä maalia ja voitimme, mikä on aina hyvä suoritus. Mielestäni tästä ei jäänyt hirveästi parannettavaa. Jos pystytään pelaamaan samalla tavalla kuin kaksi viimeistä erää, niin olemme vahvoilla, Rynnäs päätti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat