1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Sadikin maali senttien päässä - vastustaja vei pisteet vajaallakin

Berat Sadik pelasi 90 minuuttia joukkueensa FC Thunin tappiossa Dynamo Kiovaa vastaan.

Dynamo Kiovan maalivahti Oleksandr Shokovskiy (oik.) harhauttaa Thunin Cassion (vas.). Kuva: EPA / Peter Klaunzer

Suomalaishyökkääjä Berat Sadik oli torstai-iltana joukkueensa FC Thunin aloituskokoonpanossa, kun sveitsiläiset hävisivät kotonaan Eurooppa-liigan ottelussa Dynamo Kiovalle 0-2.

Sadik pelasi kärjessä täydet 90 minuuttia. Suomalaisen liike oli ottelun aikana hyvää ja hän pääsi muutamaan kunnolliseen maalipaikkaan osuen kertaalleen tolppaan.

Berat Sadik ja Thun aloittivat ottelun terävästi. Vain pari minuuttia oli kulunut, kun suomalaiskärjen ovela kaaripallo vapautti Christian Schneuwlyn nokikkain Kiovan maalivahti Oleksander Shokovskiyn kanssa. Ukrainalaisvahti onnistui torjumaan Schneuwlyn ohjauksen.

Viisi minuuttia myöhemmin Sadik otti korkean syötön haltuunsa vastustajan rangaistusalueella, harhautti näppärällä liikkeellä puolustajan ulos tilanteesta ja ampui kohti takakulmaa. Pallo osui suomalaiskärjen epäonneksi kuitenkin tolppaan.

Noin 15 minuutin pelin jälkeen Dynamo Kiovan kongolaiskärki Dieumerci Mbokani hölmöili itsensä suihkuun. Hyökkääjä avautui erotuomarille saatuaan varoituksen, eikä tämä epäröinyt nostaa toista keltaista korttia.

Kymmenisen minuuttia tästä matala poikittaissyöttö tavoitti takatolppaa kohti juosseen Sadikin, mutta hänen sijoituksensa osui sivuverkkoon.

29. minuutin kohdalla Thunin niskaan kaadettiin kylmää vettä. Kiovan Andriy Jarmolenko harhautteli oikealla ja keskitti maalille, josta Lukas Schenkel ohjasi pallon omaan verkkoon.

Thun hallitsi toista jaksoa, mutta sen ideat vaikuttivat loppuvan kesken. Dynamo Kiova vetäytyi ja kyttäsi vastaiskumahdollisuuksia.

Sadik pääsi kakkosjaksollakin pariin maalipaikkaan, mutta toisessa laukaus painui hieman yli maalin ja toisessa puolustaja ehti estämään hyvän juoksun tehnyttä suomalaispelaajaa.

68. minuutilla Jarmolenko näytti jälleen Thunin pelaajille maalinteon mallia ampuen kierteisen vapaapotkun verkkoon. Kova laukaus tuli koko lailla keskelle maalia, joten Thunin maalivahti Guillaume Faivre saa ottaa siitä osan kontolleen.

Thunilla oli lopussa vielä tilanteensa. Sekou Sanogon tulinen laukaus meni vain hieman ohi ja Shokovskiy torjui Christian Schneuwlyn yrityksen etukulmasta.

Lohkon illan toisessa pelissä Rapid Wien ja Genk tasasivat pisteet maalein 2-2. Genk ja Dynamo Kiova ovat seitsemässä pisteessä, Rapid Wien ja Thun kolmessa. Lohkon tilanne on siis vielä auki, kun kaksi kierrosta on pelaamatta.