Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu

Mieshiihtäjien keskinäinen nokittelu on jälleen alkanut - Petoteam haastaa mukaan Nenäpäivään

Hiihdon Suomen Cup avaa kotimaisen hiihtokauden Vuokatista. Miesten puolella henkinen taisto joukkueiden välillä käy jo kuumana.

urheilu
Petoteamin tallipäällikkö Mika Ström (vas.) ja Vuokatti Ski Teamin manageri Hannu Koivusalo
Petoteamin tallipäällikkö Mika Ström (vas.) ja Vuokatti Ski Teamin manageri Hannu KoivusaloAnu Karttunen

VUOKATTI. Hiihtokauden alku näkyy tätä nykyä henkisenä taistona myös sosiaalisessa mediassa, varsinkin jos eksyy esimerkiksi Jämsänkosken Ilveksen Petoteamin tai Vuokatti Ski Teamin Kainuun sivuille. Tämä parivaljakko on taistellut miesten viestiherruudesta SM-kisoissa ja Suomen Cupissa muutaman vuoden ajan ja taisto käy kiivaana myös tällä kaudella. Totutuksi käynyt nokittelu on aloitettu jo hyvissä ajoin.

- Tässä joukkueessa riittää muille vastusta enemmän kuin tarpeeksi, mutta niin vaan nälkämaan valtiaat jäivät Suomen Cupin kakkospallille viime vuonna. Onko se sitten henkistä lamaannusta, kun heidän ykköspyssynsä on poissa ja muiden pitäisi oikeasti hiihtää? Saattaa hyvinkin olla, joten siinä on muilla joukkueilla Iskunpaikka, Petoteam kuittaili nettisivuillaan joukkueiden voimasuhteita pohtiessaan.

Jämsänkoskelaiset heittivät perjantaina Vuokatille myös toisen haasteen, sillä perjantain Nenäpäivän kunniaksi joukkue istutti sekä oman ”tallipäällikkönsä” Mika Strömin että Vuokatti Ski Teamin managerin Hannu Koivusalon kasvoille Nenäpäivän nenän.

- Petoteam osallistuu tänä vuonna nenäpäivä-keräykseen. Haluamme osallistua siihen pottiin mukaan. Laitamme Nenäpäivän huuto.netiin meidän fanituotteita tarjolle nimmareilla varustettuna, Jussi Simula kertoi ja välitti haasteen Koivusalon kautta Ski Teamille.

Simulan mukaan joukkueiden välinen nokittelu tuo hyvää pöhinää hiihtopiireihin.

- Toki teemme tämän ihan tarkoituksella. Olemme hyviä kavereita keskenämme, mutta tämä luo vähän uutta kiinnostusta joukkueiden välille sekä lajille.

Kumpi taipuu?

Mika Ström oli mukana jo 90-luvun alussa kasaamassa Jämsänkosken Ilvekseen menestyvää viestijoukkuetta. Tuolloin mitalit jäivät saavuttamatta, mutta nyt joukkue on saavuttanut niitä viesteistä jo kolme.

- Ensimmäisen mitalin saavuttaminen oli monelle kova juttu, niin Jämsänkoskelle kuin Ilvekselle ja minullekin. Menestyskaari on ollut näkyvissä vuosina 2008-2013, ja viime talvena saavutimme jo 4 SM-mitalia, Ström kertoi ylpeänä.

- Tuleva kausi ei voi olla huonompi. Meillä on kova tavoite saada kaksi miestä Sotshiin. Jos Anssi Pentsisen lisäksi sinne ei muita saada, niin minä lähden sitten sinne turistiksi! Tällä kaudella tappelemme viestimestaruudesta ja viesticupin voitosta ihan tosissaan.

Petoteamin Nenäpäivä-haaste pääsi yllättämään Koivusalon täysin, mutta ladulla Jämsänkosken Ilves ei sitä pysty tekemään. Haaste viestiherruudesta kylvettiin jo viime keväänä, kun Petoteam pääsi juhlimaan Suomen Cupin viestimestaruutta.

Koivusalon mukaan Vuokatti Ski Team lähtee kauteen samanlaisin tavoittein, ja vaikka Iivo Niskanen joutuu olemaan sairastelun takia tämän viikonlopun kisoista sivussa, on Koivusalon mukaan tasainen joukkue ”ihan ok-kunnossa”.

- Jompikumpi joutuu taipumaan. Meillä on revanssin paikka ja siitä lähdetään, että se emme ole me!

Petoteamin nenäpäivä-linkki (siirryt toiseen palveluun)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat