Hyppää sisältöön

TS: Räikkösen kausi ohi - selkä leikataan

Kimi Räikkösen formulakausi on ohi. Räikkösen selkä leikataan tulevana torstaina Itävallassa.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Kimi Räikkönen ei aja enää tällä kaudella formula ykkösten MM-sarjassa, kertoi Turun Sanomat. Räikkösen jo pitkään vihoitellut selkä leikataan tulevana torstaina Itävallan Salzburgissa.

Räikkösen selkäkivut äityivät Singaporessa niin kivuliaiksi, että Kimi pystyi ajamaan vain kortisonipiikin avulla. Abu Dhabin MM-osakilpailun jälkeen kivut ovat jatkuneet ja Räikkönen on käyttänyt vahvoja kipulääkkeitä.

- Asiantuntijat suosittelivat leikkausta. Leikkaus tehdään tulevana torstaina Itävallan Salzburgissa, Räikkösen manageri Steve Robertson kertoi Turun Sanomille.

Leikkauksen jälkeen Räikkönen ei saa tehdä mitään neljään viikkoon. Näin hän ei pysty osallistumaan formulakauden viimeisiin MM-osakilpailuihin, jotka ajetaan USA:ssa ja Brasiliassa.

- Tärkeintä on hoitaa vaivat kuntoon nyt ja päästä aloittamaan ensi vuosi terveenä ja täydessä kunnossa, Robertson painotti Turun Sanomille.

Lotus-kuljettaja Räikkönen on MM-tilanteessa kolmannella sijalla. Räikkösen ja Lotuksen yhteistyö on päättymässä. Räikkönen kaasuttelee ensi kaudella Ferrarin ratissa.

Lotuksen italialainen varakuljettaja Davide Valsecchi on vahva ehdokas Räikkösen korvaajaksi loppukauden formulakilpailuissa.

.
.