Villisiat mylläsivät englantilaisseuran kotikentän pelikelvottomaksi

BBC kertoo verkkosivuillaan Soudley AFC:n erikoisesta ongelmasta. Villisikojen pilaama kenttä saadaan kuntoon ehkä vasta jouluun mennessä.

Villisika Polvijärveltä (Arkistokuva). Kuva: Yle

Englantilainen alasarjaseura Soudley AFC kärsii erikoisesta ongelmasta, kertoo BBC verkkosivuillaan.

Villisiat ovat myllänneet Gloucestershiressä sijaitsevan joukkueen kotikentän pelikelvottomaan kuntoon jo kaksi kertaa viikon sisällä. Seuran mukaan vahinkojen korjaaminen maksaa yli tuhat puntaa.

- Kentänhoitajamme arvelee, että kenttä saadaan kuntoon vasta jouluun mennessä, puheenjohtaja Ian Marfell sanoo.

Villisika-asiantuntija kävi täällä yhtenä päivänä, ja hän sanoi, että ne ovat tapojensa orjia.

Ian Marfell

- Saimme soiton paikalliselta kentänhoitajalta, joka kertoi villisikojen käyneen siellä ja repineen kentän varsin pahasti. Maanantain töiden jälkeen menimme paikalle katsomaan kenttää, ja se oli hirveässä kunnossa, hän jatkaa.

- Lisää villisikoja on livahtanut takaisin sinne sen jälkeen, kun olimme tehneet paljon töitä korjataksemme vahingot ensimmäisellä kerralla.

Villisiat onnistuivat rikkomaan kenttää ympäröivät aidat. Vastaava tapaus koettiin myös viisi vuotta sitten, mutta silloin vahingot olivat huomattavasti pienemmät.

- Villisika-asiantuntija kävi täällä yhtenä päivänä, ja hän sanoi, että ne ovat tapojensa orjia. Koska ruoho on leikattu, ne pitävät siitä enemmän, koska he löytävät matoja, toukkia ja vastaavia.