1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

KTP teki voitokkaan paluun eurokentille

Kotkalaisjoukkue kaatoi Italian Serie A:ssa kuudenneksi sijoittuneen Reggio Emilian 75-71. Chris Owens nakutti KTP:lle 27 pistettä ja haali kahdeksan levypalloa.

Arkistokuva Kuva: Yle / Jari Haapala

Yhdeksäntoista vuoden tauon jälkeen Eurooppaan palannut KTP aloitti EuroChallenge-ottelunsa 75–71-voitolla Italian pääsarjan Reggio Emiliasta.

Ensimmäinen neljännes KTP:llä meni vielä kansainvälisen vauhdin totutteluun ja Reggio Emilia johti lukemin 16–20.

Sen jälkeen ennen kaikkea Michael Pounds näytti esimerkkiä taistelusta, mikä herätti KTP:n. Kun Sharaud Curry pelasi loistavasti pari palloa korin alle Ryan McDadelle ja Chris Owens esitti muutaman upean suorituksen vieraiden hyökkäyskorilla, nousi kotijoukkue taukoon mennessä 37-32-johtoon.

Ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana Reggio Emilian korilinko James White sai kasaan seitsemän pistettä lähinnä Timo Heinosen vartioinnissa. KTP jätti hänet ajoittain vapaaksi ja mies pussitti paremmin kuin edellisissä sarjapeleissään.

- Annoimme tietyt heitot Whitelle ja se oli minun valintani. Seuraavassa kohtaamisessa emme niitä enää anna, KTP:n valmentaja Sami Toiviainen totesi.

Owens jälleen hurjassa vireessä

Ottelun ratkaisu tapahtui vajaat viisi minuuttia ennen loppua tilanteessa 61–61. Ensin Jukka Matinen haki Curryn toisesta ohimenneestä vapaaheitosta levyn ja nosti alta korin. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Owens iski kolmosen pohjaan ja KTP siirtyi kuuden pisteen johtoon.

Tästä selvästi hermostuneet italialaiset eivät enää nousseet, vaikka sentteri Greg Brunner nostikin alta pisteitä viime hetkillä. White oli totutusti vieraiden ykköspistemies 19 pisteellään, vaikkei ollutkaan niin kovan luokan tekijä kuin ennalta odotettiin. Brunnerin saalis oli 18 pistettä.

Isäntien hurjassa vireessä oleva Owens oli kentän ykkösmies ja ottelun ratkaisija yhdessä viimeisellä neljänneksellä kaksi kovaa kolmosta upottaneen Jukka Matisen kanssa.

Owens tulee Suomen liigassa olemaan varmasti kauden aikana merkittävä pelaaja.

Greg Brunner

Vieraiden Greg Brunner tiesi ennen ottelua Owensin potentiaalin.

- Voittajajoukkueella oli hyvä rytmi avausjaksolla, mutta tulimme peliin mukaan. Olen pettynyt ja samalla vaikuttunut kotijoukkueen esityksestä. Olen nähnyt Owensin pelaavan aikaisemminkin ja tiesin mitä hän osaa. Owens tulee Suomen liigassa olemaan varmasti kauden aikana merkittävä pelaaja, hän totesi maanmiehestään.

Owens oli arvatenkin iloinen joukkueensa esityksestä.

- Pelasimme niin kuin olimme suunnitelleet. Taistelimme levypalloista ja se asia on menossa koko ajan parempaan suuntaan. Joukkueessa on hieno ilmapiiri ja olen saanut joukkueemme valmentajalta paljon luottamusta. Se on näkynyt nyt esityksissäni.

Italialaisten valmentaja Massimiliano Mennetti oli ottelun jälkeen huomattavasti kohteliaampi kuin hänen joukkueensa, joka poistui pelin jälkeen pukukoppiin palkintojenjaon aikana ilman loppukättelyjä.

- Haluan onnitella Kotkaa voitosta, koska he pelasivat 40 minuuttia paremmin kuin me. Tiesimme, että KTP on hyvä joukkue ja olimme valmiita tähän otteluun. Joukkueestamme puuttui pelintekijämme Andrea Cinciarini ja se näkyi. Menemme askel askeleelta eteenpäin tämän joukkueen kanssa ja pyrimme kehittämään peliämme. Menetimme ajoittain otteemme puolustuspelissä ja esityksessämme oli pieniä asioita, joita olisi pitänyt tehdä paremmin.

Kiirettä pitää

Joukkueensa hyvään lentoon saanut valmentaja Sami Toiviainen oli tyytyväinen hienoon voittoon ja joukkueen ilmeeseen.

- Toisella puoliajalla olimme jo 11 pisteen johdossa, mutta he tulivat tasoihin. He alkoivat pelata palloja korin alle Brunnerille. Meidän joukkueestamme tämä oli Owensilta jälleen huikea esitys. Currykin pelasi hyvin vaikka, nyt tuli vastaan jo kovan luokan puolustusta.

Toiviainen nosti esiin myös nuoren Joonas Lehtorannan, joka sai peliaikaa 11 minuuttia

- Huomenna treenit , torstaina kahdet harjoitukset ja viikonloppuna kohdataan Honka ja Lahti. Ja vasta ensi viikon keskiviikkona pelataan EuroChallengea, Toiviainen heitti pilke silmäkulmassa joukkueensa kiivasta ohjelmaa.

- Nyt meillä on kokemusta Euro-peleistä. Nyt me tiedetään, mitä se on. Nyt kaikki näkivät, että me pystymme pelaamaan näitä pelejä, Toiviainen hehkutti ansaitusti joukkuettaan.

Jari Haapala, Kotka