1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tyson paljastaa: Huijasin dopingtesteissä ja olin kokkelipää

Mike Tyson kertoo tuoreessa kirjassaan, että hän on käyttänyt huumeita juuri ennen otteluja.

Kuva: EPA / Bartlomiej Zborowski

Nyrkkeilyn raskaan sarjan entinen maailmanmestari Mike Tyson tekee rajuja paljastuksia juuri ilmestyneessä kirjassaan. Tyson kertoo mm. huijanneensa dopingteissä tekopeniksen avulla ja otelleensa huumeiden vaikutuksen alaisena. Tysonin paljastuksista uutisoi englantilainen The Telegraph -lehti.

Tyson katuu huumeiden käyttöä, sillä ne ovat aiheuttaneet hänelle mm. mielialanvaihteluja.

Tyson kertoo, että hän oli ammattilaisuransa aikana koukussa marihuanaan ja kokaiiniin. 47-vuotiaan nyrkkeilylegendan mukaan hän kokeili ensimmäisen kerran kokaiinia 11-vuotiaana.

- Olin täysi kokkelipää, Tyson kirjoittaa. 

Tyson paljastaa, että hän on ollut huumeiden vaikutuksen alainen otteluiden aikana. Vuonna 2004 Tyson otti huumeita ennen shokkitappiota Britannian Danny Williamsille ja vuonna 2000 hän oli aineissa, kun hän kohtasi Lou Savaresen. Tyson oli huumeiden vaikutuksen alaisena myös vuonna 2002, kun Lennox Lewis -ottelun lehdistötilaisuudessa syntyi tappelu.

Tysonin huumeiden käyttö pysyi salassa, koska hän huijasi erikoisella tavalla dopingtesteissä.

- Minulla oli tekopeniksessä jonkun muun puhdasta virtsaa, kun kävin dopingtestissä, Tyson paljasti.  

Tyson jäi kuitenkin kiinni huumeiden käytöstä vuonna 2000, koska hänen henkilökuntaansa kuuluva henkilö ei ehtinyt antaa hänelle tekopenistä. Tyson sai 200 000 dollarin sakon.  

Tyson katuu kirjassaan myös liiallista alkoholin käyttöä, joka oli viedä hänet hautaan.