Suora

  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Wimbledon-finalistin uusi tuleminen - "menetetty suomalaislupaus" panostaa nyt täysillä nelinpeliin

Henri Kontisen polvi ei tällä hetkellä kestä kaksinpeliä. Kontinen panostaa nyt täysillä nelinpeliin.

urheilu
Henri Kontinen
Henri Kontinen. (Arkistokuva)Yle

Kesä 2008. Henri Kontinen voittaa Wimbledonin juniorisarjan välierässä Bernard Tomicin ja etenee finaaliin. Finaalissa Grigor Dimitrov on Kontista parempi.

Syksy 2009. 19-vuotias Henri Kontinen ihastuttaa suomalaisyleisöä Talin haastajaturnauksessa hyökkäävällä pelillään ja voittaa mm. Jarkko Niemisen. Tuntuu olevan vain ajan kysymys milloin valta vaihtuu Suomen tenniksessä. Kontinen voittaa myös kokeneen saksalaisen Michael Berrerin, jonka mukaan nuori suomalainen tulee nousemaan 20 parhaan joukkoon maailmanlistalla.

Syksy 2013. Useista pitkäaikaisista loukkaantumisista kärsinyt Henri Kontinen ei ole pelannut juuri lainkaan kaksinpeliä viimeisen kahden vuoden aikana. Kontisella on ollut ongelmia muun muassa nilkan ja ranteen kanssa, mutta viimeisen parin vuoden aikana kaksinpelit on estänyt polvivamma. Grigor Dimitrov on maailmanlistalla sijalla 23 ja hänestä on jo pitkään ennakoitu listan tulevaa ykköstä. Bernard Tomicilla on monenlaisia ongelmia, mutta hänkin on sijalla 51.

Kontisen polvi ei ole mahdollistanut kaksinpeliturnausten pelaamista, mutta nelinpeliä se on kestänyt.

- Yksinkertaisesti polven kunto ei riitä tällä hetkellä kaksinpeliin. Nelinpeliä se kestää, mutta kaksinpeli ei tällä hetkellä onnistu, Kontinen kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Nelinpeli on polven kannalta kevyempää kuin kaksinpeli.

Kaksinpeli on takaraivossa. Jos polvi alkaa tuntua paremmalta, sitten kokeilen taas kaksinpeliä. Mutta en mieti sitä päivittäin.

Henri Kontinen

- Nykyisillä säännöillä nelinpeliottelut ovat lyhyempiä eikä tarvitse peittää koko kenttää

Kontinen voi pelata esimerkiksi yhden kaksinpeliottelun, mutta polvi kipeytyy jos yrittää pelata koko viikon.

- Kaksinpeli on takaraivossa. Jos polvi alkaa tuntua paremmalta, sitten kokeilen taas kaksinpeliä. Mutta en mieti sitä päivittäin.

Niinpä mies panostaa tällä hetkellä täysillä nelinpeliuraansa, johon hänen kovan syötön ja hyvät lentopelitaidot sisältävä pelityylinsä antaakin hyvät mahdollisuudet. Jopa se on mahdollista, että Kontinen keskittyy vain nelinpeliin koko urallaan tästä eteenpäin.

- Kyllä se on mahdollista. Ei voi tietää missä kunnossa polvi on muutaman vuoden päästä. Tällä hetkellä keskityn neluriin ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Nelinpeliranking kovassa nousussa

Nelinpeliura on tällä hetkellä hyvässä nousukiidossa. Kontinen voitti juuri viime viikolla Bratislavassa ATP-haastajaturnauksen ruotsalaisen Andreas Siljeströmin kanssa. Kesällä tuli voitto haastajaturnauksessa Tampereella ja lisäksi tänä vuonna on saavutettuna kaksi finaalipaikkaa samalla tasolla.

Tällä hetkellä Kontisen nelinpeliranking on 147. Tällä viikolla Kontinen pelaa Talissa yhdessä Jarkko Niemisen kanssa ja lisää nousua on todennäköisesti tulossa. Ranking alkaa olla sillä tasolla, että ATP-tason kisoihinkin alkaa olla pääsy ensi kaudella.

Ja siellä on kaikki mahdollisuudet menestyä. Kontinen on voittanut monta kertaa kovan luokan nelinpelaajia. Yhtenä esimerkkinä Jarkko Niemisen kanssa Davis Cupissa vuonna 2011 otettu maailman huippupareihin kuuluvien puolalaisten Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski päänahka.

Kontinen saattaa päästä ensi kaudella pelaamaan enemmänkin Niemisen kanssa.

- Toivon mukaan. Se riippuu paljon Jarkon kisavalinnoista ja missä minun rankingini on. Mahdollisuuksien mukaan.

Suosittelemme

Tuoreimmat