1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Paloniemi näkee liikaa keppejä ja Malmströmin sääret ovat kärttyiset

Suomen alppihiihdon A-maajoukkueeseen täksi kaudeksi nousseet Santeri Paloniemi ja Victor Malmström ovat saaneet alle hyviä harjoituksia Levin pujottelucupin avausta ajatellen. Laskijoiden valmistautumista sunnuntain kisaan ovat kuitenkin varjostaneet terveysongelmat.

Kuva: Maija Kautto / Yle

Santeri Paloniemi kertoo, että treeneissä on laskettu monipuolisesti erilaisia ratoja ja laskijat ovat päässeet treenaamaan myös kisarinteessä. Victor Malmströmin mukaan heillä onkin etua kilpakumppaneihin nähden, sillä kisarinteen lumi ja kummut ovat heille nyt muita paremmin selvillä.

Malmströmille harjoitusjakso Levillä on tullut tarpeeseen, sillä pujottelupäiviä on syksyltä takana vain kourallinen. Levin lumilla suksiin on löytynyt hyvä vauhti, mikä on todistettu myös kellolla.

- Muilla on ollut ehkä vähän vaikeuksia saada minua kiinni.

Odotukset kisaan ovatkin korkealla, vaikka lähtönumero on suuri.

- Ei se mikään ongelma ole, että viime vuonnakin pystyin laskemaan huippuvauhtia väliaikaan. Tällä kertaa tulen tietenkin jyrkän maaliin ja hyvällä laskulla uskon, että pystyn tekemään hyvää tulosta.

Jos avauslasku onnistuu ja paikka toiselle kierrokselle irtoaa, voi sijoitus lopputuloksissa olla lähes mitä vain. Malmströmin tavoitteena on napata kisasta ensimmäiset maailmancupin pisteet ja taistella toisella kierroksella myös hyvistä sijoituksista.

"Tuli syötyä ärrimurri-puuroa"

Ilman ongelmia Malmström ei kisaan lähde. Hänellä on ollut kipuja säärissään, eikä tiukka harjoitusjakso ole ainakaan helpottanut tilannetta.

- Levon kanssa pitää mennä. Onneksi on tässä vapaapäiviä ennen kisaa. Torstain harjoituksissa jalat olivat vähän kärttyiset, tuli varmaan jotain ärrimurri-puuroa syötyä aamulla. Mutta nyt lepäillään pari päivää, niin ollaan iskussa sunnuntaina ja nasautetaan kunnolla.

Paloniemellä sen sijaan oli aiemmin syksyllä ongelmia selkänsä kanssa, mutta ne on voitettu. Nyt Paloniemi tuskailee niskansa kanssa. Niskakipu heijastelee voimakkaasti myös päänsärkynä. Syytä kipuun ja jäykkyyteen ei vielä ole löydetty.

Kipu vaikuttaa Paloniemen suoritukseen pujottelurinteessä.

- Kyllä se vaikuttaa, jos näkee yhdellä portilla useamman portin. Eli vaikeuttaa laskemista ja reaktiokyky ei ole ihan parhaimmillaan.

Ongelmista huolimatta Paloniemi lähtee sunnuntain kisaan positiivisin mielin.

Suomalaislaskijoista hän pääsee rinteeseen pienimmällä lähtönumerolla, mutta sekin on neljänkymmenen tietämissä. Vaikka kyseessä on kotikisa myöntää Paloniemi, että keskittyy nyt enemmän voittamaan terveysongelmansa lopullisesti. Tavoitteena on päästä sen jälkeen jatkamaan kautta täysipainoisesti.