Kärpät huikealla loppukirillä liigaennätykseen – "Emme me tätä juhli"

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan joukkue ei juhli uutta voittoputkiennätystä kuin korkeintaan jalkapunttitreenillä.

urheilu
lauri marjamäki
Tomi Hänninen

Oulun Kärpät teki liigahistoriaa ottamalla 15. perättäisen voiton. Raksilan loppuunmyydyn (6614) yleisön edessä sitkeästi taistellut Porin Ässät taipui vasta viimeisen neljän minuutin aikana.

Kärppien historiallinen voitto kirjattiin lukemin 4-1. Aikaisemmin juuri Ässien kanssa voittoputkiennätyksen jakanut Kärpät siirtyi nyt yksin piikkipaikalle.

Illan oululaissankariksi kohosi Julius Junttila. Junttila käytti tasavajaalla tilaa ja loistavaa luistelutaitoaan hyväksi, kun hän haki vauhdin oman maalin takaa ja pujotteli koko vieraskvartetin läpi ohittaen läheltä hyvin pelanneen Juuso Riksmanin. Tällä maalilla Kärpät siirtyi 2-1 johtoon ajassa 56.29.

Lopussa isännät kaunistelivat loppuluvut Ben Maxwellin ylivoimaosumalla ja Junttilan illan toisella maalilla.

- Kyllä pojat vähän ottivat stressiä tilanteesta. Junttilan soolomaali tuli sopivaan saumaan. Ässät pisti meidät ahtaalle, mutta joukkueen sitkeys näkyi taas. Ylivoimapelissä olimme maalin verran vieraita parempia, Marjamäki sanoi.

- Kyllähän tämä maistuu. Emme tätä juhli. Meillähän on lauantai-iltana pojilla jalkapuntit vielä. Sitten vain tiistain matsia (Lukko) kohti, hän jatkoi.

Marjamäki laittoi myös vähän piikkiä tuomaristolle.

- Kyllähän tuolla jäällä kolmas osapuoli teki tänään kaikkensa, ettei olisi voitettu, Marjamäki sanoi.

Karppinen: "Idioottimainen jäähy pilasi lopun"

Ässien valmentaja Sami Karppinen puolestaan oli tuohtunut ja suolasi omansa harvinaisen perusteellisesti.

- Jänne pitää kestää loppuun asti. Nyt idioottimainen jäähy (Dragan Umicevic) pilasi lopun. Meidän tähtipelaajamme olivat huonoja nimenomaan ylivoimalla. Hävettää muiden pelaajien puolesta!

Raksilan hallissa oli pelin lopussa loistava tunnelma. Yleisö taputti viimeisen kaksiminuuttisen ajan seisaaltaan. Huuma näkyy ja kuuluu.

Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen oli hyvillään joukkueen taistelusta:

- Voitto tässä nimenomaan oli tärkeintä. Ei me mitään putkia mietitä, antaa muiden tehdä se. Joukkueen jokapäiväinen tekeminen on tehnyt meistä alkukauden menestyjän. Jokainen joukkue on aina omanlaisensa. Meillä on yhteinen unelma jota varten teemme töitä sitkeästi.

Juhopekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat