Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tänään televisiossa: "Nyt mennään päästä päähän, vaikka valmentajat sanoisivat mitä"

Yle Urheilun sunnuntain palloilulähetyksessä nautitaan herkkupalana Classicin ja Happeen Salibandyliigan ottelu.

urheilu
Classic tuulettaa
Salibandya: Classic - Happee

Salibandyliigan sunnuntain huippuottelussa kohtaavat tamperelainen Classic ja jyväskyläläinen Happee. Suora lähetys Tampere Areenalta alkaa klo 15.55 Ylen TV2:ssa.

Kamppailuun lähdetään äärimmäisen herkullisista asetelmista. Vierasjoukkue Happee on hieman haparoinut alkukauden otteissaan, kun taas kotijoukkue Classic on kulkenut jo kymmenen ottelua voitosta voittoon iskien matkan varrella jo 100 maalia.

- Alkukautta väritti valmistautuminen Champions Cupiin. Ehkä meillä oli sitä kautta viisikkopeli nopeammin kasassa kuin muilla joukkueilla, mikä näkyi ensimmäisillä liigakierroksilla. Tietyllä tapaa Cup antoi meille energiaa ja pelin rakenne on ollut hyvällä mallilla. Mutta kun kaudesta on kolmasosa pelattu, niin varmaan se hyöty siitä pelin valmiudesta alkaa olla jo käytetty, Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala arvioi.

- Tällä kohtaa tuntuu siltä, että ryhmä tarvitsisi pientä breikkiä. Muutaman pelin jälkeen meitä odottaakin tauko, joka nyt tulee tarpeeseen, Rantala jatkaa.

Tähän asti on karikot kierretty, mutta seuraavassa pelissä on taas epäonnistumisen paikka.

Jarkko Rantala, Classic

Vakuuttavassa voittoputkessa seilaavan joukkueen luotsina Rantalan on korostettava illasta toiseen keskittymistä ja nöyryyttä, jotta laiva pysyy kurssillaan.

- Kyllähän tuo klisee on varmasti tullut useamman kerran omiltakin huulilta ulos. Mutta puhuu koutsi mitä tahansa, niin jossain välissä tappio tulee. Tähän asti on karikot kierretty, mutta seuraavassa pelissä on taas epäonnistumisen paikka, Rantala muistuttaa.

"Kenelle tahansa voi hävitä, jos ei asenne ole kunnossa"

Rantalan mukaan tähän asti Classicin suurimmat onnistumiset löytyvätkin korvien välistä.

- On helppo sanoa, että olemme onnistuneet alkukaudesta hyökkäyspelissä, kun maaleja on tullut paljon. Mutta mielestäni se on osa-alue, jota meidän on edelleen harjoiteltava. Puolustuspeli on ollut kohtuullisella tasolla. Koen, että tärkeintä on ollut nöyrä suhtautuminen peliin, olemme kunnioittaneet vastustajaa ja olleet valmiita pelaamaan. Yhdessätekemisen meininki ja tiivis ryhmähenki on varmasti taustana.

- Salibandy on niin herkkä laji. Ei tarvitse oman keskittymisen paljoa herpaantua, kun alkaa ropisemaan. Meilläkin ehjä 60-minuuttinen odottaa vielä tulemistaan. Kenelle tahansa pystyy häviämään, jos oma asenne ja valmistautuminen ei ole kunnossa. Laji on herkkä ja marginaalit ovat kohtuullisen pieniä, Rantala muistuttaa.

Sunnuntaina Classicin kantona kaskessa on Happee, jota voi jo hyvällä omatunnolla kuvailla tamperelaisten veriviholliseksi.

- Happeen kanssa viime kaudella kaikki pelit lukuunottamatta pronssiottelua olivat maalin pelejä. Hävisimme cupin finaalin jatkoajalla, runkosarjassa pelasimme tasan ja toisen voitimme maalilla. Lähihistoria on siis täynnä tiukkoja pelejä, Rantala muistelee.

- Happee on profiloitunut hyökkäysvoittoiseksi joukkueeksi, joka pitää kovaa vauhtia. Täksi kaudeksi joukkue on korostanut puolustuspelin merkitystä, joten jännityksellä odotamme miten se vaikuttaa pelin luonteeseen.

Rantalan mukaan tv-katsojia odottaa kahden huippujoukkueen vauhdikas ja kova, mutta reilu taistelu Salibandyliigan pisteistä.

- On selvää, että Happeen ja Classicin pelissä joukkueet menevät kyllä rapsakasti päästä päähän, vaikka valmentajat mitä sanoisivat. Uskon, että tunnetilakin on varmasti korkeampi kuin normaalissa runkosarjan ottelussa. Välillä voi tulla pientä nokitteluakin, mutta uskon myös että rehti ja reilu peli tulee.

Classicin ja Happeen välinen ottelu on myös respect-ottelu, jossa taistellaan liigapisteiden lisäksi rasismia vastaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat