1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Levin paras suomalainen: ”Maaliin tultiin ja pisteitä tuli”

Santeri Paloniemi laski Levillä miesten pujottelukilpailussa maailmancupin pisteille ja tarjosi viikonlopun parhaan suomalaissijoituksen.

Santeri Paloniemi Levin rinteessä. Kuva: Lehtikuva

Santeri Paloniemi oli sunnuntaina Levillä lasketussa pujottelun maailmancupkilpailussa suomalaisviisikosta paras. Paloniemen vauhti riitti sijalle 24 ja maailmancupin pisteille.

–  Tavoite jäi tänään saavuttamatta, mutta kilpailuun olen ihan tyytyväinen. Ensimmäinen lasku oli hyvä, mutta toinen aika surkeaa tekemistä. Maaliin tultiin ja joitain pisteitä tuli, joten tämän viikon vaikeuksien jälkeen ei voi olla täysin pettynyt, Santeri Paloniemi kertoi Ski Sport Finlandin tiedotteen mukaan.

Paloniemi oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 22, mutta menetti asemiaan pari sijaa toisella kierroksella. Kilpailun voittaneesta Itävallan Marcel Hirscheristä suomalainen jäi lopulta 2,98 sekuntia.

–  Toisen kierroksen laskussa, jyrkän osuuden jälkeisellä tasaisella pätkällä hartiassa tuntui aika kipeältä. Lähden maanantaina Helsinkiin tarkempiin tutkimuksiin ja samalla varmistetaan koko hartia- ja niskaseudun kunto.

Seuraavaksi paras suomalainen oli Jens Henttinen, jonka sijoitus oli 47.

– Heti startista lähtien oli parempi fiilis kuin missään aikaisemmassa kisassa koskaan. Ylhäällä ei ollut mitään ihmeempiä, vaikka hieman vastatuulta olikin. Laskin pitkän käännöksen jyrkälle tullessa hieman liian suoraan ja seuraavat viisi keppiä laskin liian vasten. Neulansilmän jälkeen sain taas rytmistä kiinni ja alaosa sujui hyvin, Jens Henttinen totesi.

Juho Dahl oli lopputuloksissa 65. ja Justus Kuukka 72.

–  Kolme sekuntia takkiin Hirscherille, joten kyllä siihen voi ihan tyytyväinen olla. Ehkä vauhti hieman korjasi tänään virheitä, pitää analysoida lasku videolta ja poimia siitä ne hyvät puolet jatkoa ajatellen, Juho Dahl kertoi.

–  Hieman tuli sellaisia inhottavia virheitä. Tasaisella, rinteen yläosassa hävisi vauhti, mutta en kyllä huomannut, että tuuli olisi ihmeemmin vaikuttanut, Justus Kuukka kommentoi.

Victor Malmström laski puolestaan ulos jyrkän yläosassa, suksen ajauduttua kepin väärälle puolelle.

– Minulla oli hyvä taktiikka siihen jyrkälle tuloon ja sain Paloniemeltä hyvät infot. Hain hyvää linjaa pitkään käännökseen, että pääsisin tiputtamaan jyrkän leikkaavalla käännöksellä, mutta linja osoittautui liian tiukaksi ja suksi luiskahti kepin väärälle puolelle, Malmström kertasi.