Suomalaispujottelija antoi olympianäytön: "Vielä kerran pisteille ja homma on selvä"

Suomen Hiihtoliiton alppihiihdon lajijohtaja Janne Leskinen on sitä mieltä, että Santeri Paloniemen 24. sija Levin pujottelukilpailussa oli selkeä näyttö Sotshin olympialaisiin.

Santeri Paloniemen vauhti riittää Janne Leskisen mukaan olympialaisiin. (arkistokuva) Kuva: EPA

Santeri Paloniemi vastasi Levin pujottelun maailmancup-avauksen parhaasta suomalaissuorituksesta laskettuaan sijalle 24 ja maailmancupin pisteille.

- Hienoa, että Paloniemi pääsi pisteille, mutta enemmänkin olisi ollut otettavissa. Tässä oli hyvä sauma nousta viidentoista parhaan joukkoon, Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen arvioi Yle Urheilun haastattelussa.

Leskisen mukaan Paloniemen valinta Sotshin olympialaisiin olisi vastaavilla esityksillä perusteltu.

- Paloniemi antoi selkeän olympianäytön. Vielä kerran maailmancupin pisteille, niin homma on selvä.

Leskinen kertoo, että olympianäytöt annetaan pääasiassa juuri maailmancupissa.

- Perusperiaatteena on, että pari kertaa maailmancupissa pisteille selviytymisen pitäisi ruveta jo riittämään. Ainakin esitämme silloin olympiapaikkaa huippu-urheiluyksikölle ja sitä kautta eteenpäin. Toki nuorempien urheilijoiden Eurooppa-cupin huipputuloksilla voidaan esittää olympiapaikkaa.

Suomen Sotshin olympialaisiin matkaavaan on jo aiemmin valittu alppihiihtäjistä Tanja Poutiainen, Andreas Romar ja Marcus Sandell.

- Yhdelle tai kahdelle urheilijalle olisi tilaa. Tarvitsisimme ehdottomasti lisää urheilijoita joukkueeseen. Paikkojahan meillä FIS:in kiintiön puolesta on eli kaikki on omissa käsissä.

Muut suomalaislaskijat eivät yltäneet toiselle kierrokselle miesten kilpailussa. Jens Henttinen oli 47., Juho Dahl 65. ja Justus Kuukka 72.

- Nuorilta pojilta tosi virkeä esitys. Henttinen ja Dahl olivat tosi positiivisia ensimmäisessä maailmancup-kisassaan, vaikkei pisteitä vielä tullutkaan.

Victor Malmströmin kilpailu päättyi keskeytykseen.

- Harmi,  ettei Malmströmin osaamista nähty jyrkällä. Hän on ollut harjoituksissa todella hyvässä kunnossa ja tulee näyttämään taitonsa myöhemmin.

Korjaus 18.11. klo 11.52 Oikaistu Janne Leskisen titteli Hiihtoliiton alppihiihdon lajijohtajasta Ski Sport Finlandin toimitusjohtajaksi.