1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Entisen raskaansarjan mestarin ura päättymässä – ”Tämä on musertava isku”

Ammattilaisnyrkkeilijä David Hayen olkapää on lääkärien mukaan siinä kunnossa, että englantilaisen uran jatkaminen näyttää epätodennäköiseltä.

Kuva: EPA

Nyrkkeilyn entinen raskaansarjan WBA-liiton mestari David Haye saattaa olla pakotettu päättämään ammattilaisuransa. 33-vuotias britti oli viime torstaina Saksassa olkapääleikkauksessa, ja lääkärien diagnoosit ovat lohduttomia.

Heidän mukaansa Hayen olkapää on siinä kunnossa, että uran jatkaminen on hyvin epätodennäköistä

- Tämä on musertava isku. Minulla oli suuria suunnitelmia ensi vuodelle ja perimmäinen tarkoitus oli voittaa raskaansarjan tittelivyö takaisin, Haye kertoi Guardianille.

- En odottanut, että tämä olisi urani epäonnisin vuosi ja lukuisat loukkaantumiset olisivat voineet häiritä suunnitelmiani näin paljon.

Vamman takia Hayen ja Tyson Furyn helmikuulle suunniteltu ottelu joudutaan peruttamaan toistamiseen. Ottelu oli määrä iskeä aiemmin syyskuussa, mutta silloinkin Hayen loukkaantuminen siirsi ottelun.

- Rehellisesti sanottuna, en uskonut olkapäävamman olevan näin paha. Nyrkkeilyjumalat vihjailevat, että ehkä nyt olisi aika ripustaa hanskat naulaan, Haye maalaili.