MM-pronssimitalisti Mattsson joutuu leikkauspöydälle

Barcelonan yllättäjä Matti Mattsson loukkasi kätensä kaaduttuaan polkupyörällä. Hänet leikataan todennäköisesti ensi viikon torstaina, ja EM-matka jää väliin.

Matti Mattsson (Arkistokuva). Kuva: EPA

Uinnin MM-pronssimitalisti Matti Mattsson joutuu leikkaukseen kaaduttuaan elokuun puolenvälin jälkeen polkupyörällä. Hänen kädessään on todettu Bennettin murtuma.

- Otin totta kai reaktiomaisesti kädellä vastaan. Siitä sitten tuli vähän kipua ja sellaista. Menin vähän ajan päästä lääkäriin, 20-vuotias Mattsson kertoo Yle Urheilulle.

Lääkärit arvioivat alun perin, ettei leikkaushoitoa tarvita. Käsi oli kuitenkin luutunut väärässä asennossa, ja nyt edessä on Mattssonin omien sanojen mukaan "normileikkaus", todennäköisesti ensi viikon torstaina.

Kyllä siinä pari viikkoa joutuu olemaan altaasta pois.

Matti Mattsson

- Kyllä siinä pari viikkoa joutuu olemaan altaasta pois. Sen jälkeen voi alkaa harjoitella pikku hiljaa potkuja ja vastaavia, mutta käsivetoja ei voi ottaa kuukauteen. Jotenkin näin se meni, hän sanoo.

Vamma ei ole tähän mennessä juurikaan vaikuttanut Barcelonan MM-kisojen 200 rintauinnissa yllättäneen Mattssonin harjoitteluun.

- Alkuvaiheessa ei ihan pystynyt punnerruksia ja tällaisia tekemään, mutta olen kyllä pystynyt ihan hyvin tähän saakka treenaamaan. Ei se ole vaivannut hirveästi. Jos siihen osuu jotenkin pahasti, niin kyllähän se sitten sattuu, mutta kyllä miehen pitää sen verran kipua kestää.

Leikkauksen myötä Mattssonilta jäävät lyhyen radan EM-kilpailut väliin.

- Olisin halunnut lähteä sinne kyllä uimaan, mutta olen päätynyt siihen, että se on ehkä nyt parempi leikata pois alta. Sitten pystyn heti vuodenvaihteen jälkeen aloittamaan harjoittelun täysillä kohti pitkän radan EM-kilpailuja, koska ne ovat minulle kuitenkin tärkeämmät.