1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Poutiainen rapakon taakse hakemaan kisakuntoa – päätös starteista myöhemmin

Naisten alppihiihtomaajoukkue suuntaa Pohjois-Amerikkaan, jossa seuraavat maailmancup-osakilpailut lasketaan. Andreas Romar avaa puolestaan maailmancup-kautensa Kanadan Lake Louisessa.

Tanja Poutiainen palasi Levillä maailmancup-rinteisiin. Kauden ensimmäinen kilpailu päättyi keskeytykseen. (arkistokuva) Kuva: Lehtikuva

Alppihiihdon maailmancup siirtyy seuraavaksi Pohjois-Amerikan rinteisiin. Seuraavat osakilpailut käydään Kanadan Lake Louisessa ja Yhdysvaltain Beaver Creekissä.

Andreas Romar avaa kautensa Lake Louisessa marras- ja joulukuun vaihteessa, jossa ohjelmassa ovat syöksylasku ja supersuurpujottelu. Pohjois-Amerikassa suomalaisista mieslaskijoista nähdään myös Marcus Sandell ja Victor Malmström.

Naisten maajoukkue teki päätöksen Yhdysvaltoihin lähtemisestä maanantai-iltana. Naiset kilpailevat marras- ja joulukuun vaihteessa Yhdysvaltain Beaver Creekissä, jolloin ohjelmassa on syöksylasku, supersuurpujottelu ja suurpujottelu.

- Olemme päässeet harjoittelemaan täällä Levillä kahden viikon ajan ja olemme todella tyytyväisiä siihen, miten Tanja Poutiaisen laskeminen on mennyt eteenpäin, naisten päävalmentaja Christian Brüesch kertoi Ski Sport Finlandin tiedotteen mukaan.

- Jotta sama suunta jatkuu, tarvitsemme laskuja myös muissa rinteissä ja tällä hetkellä parhaat harjoitusolosuhteet löytyvät Suomen lisäksi Pohjois-Amerikasta.

Päätös Poutiaisen kilpailemisesta Beaver Creekissä tehdään myöhemmin. Brüeschin mukaan myös Merle Soppela starttaa Beaver Creekissä, mikäli Poutiainen kilpailee.