Islannin legendan tunteikkaat jäähyväiset – liikuttui kyyneliin

Eidur Gudjohnsen kertoi tiistai-iltaisen jatkokarsintaottelun jälkeen maajoukkueuransa tulleen päätökseen.

urheilu
Islannin Eidur Gudjohnsen (vas.) ja Kroatian Luka Modric (oik.) pelitilanteessa.
Islannin Eidur Gudjohnsen (vas.) kohtasi tiistaina Kroatian ja Luka Modricin (oik.).EPA / Antonio Bat

Islannin jalkapallomaajoukkue taisteli tiistai-iltana urhoollisesti, mutta joutui tunnustamaan Kroatian MM-jatkokarsinnoissa paremmakseen. Kroatia voitti kotonaan 2-0 ja pelaa tulevan kesän MM-lopputurnauksessa.

Ilta oli tärkeä koko Islannin joukkueelle, mutta erityisen tunteellinen maan kaikkien aikojen pelaajana yleisesti pidetylle Eidur Gudjohnsenille. 35-vuotias hyökkääjä kertoi Islannin yleisradioyhtiö RÚV:in haastattelussa maajoukkueuransa päättyvän tiistaiseen jatkokarsintaotteluun.

- Pelkäänpä, että tämä oli viimeinen maaotteluni, Gudjohnsen sanoi RÚV:in haastattelussa.

Asian kertominen haastattelussa oli Gudjohnsenille kova paikka ja hän herkistyi kyyneliin. Haastattelun tehnyt toimittaja hoiti tilanteen mallikkaasti ja halasi hyökkääjää, ennen kuin tämä suuntasi pukuhuoneeseen.

Gudjohnsen on pelannut Islannin maajoukkueessa 78 ottelua ja tehnyt niissä 24 maalia. Jatkokarsintojen ohella ikimuistoinen maaotteluhetki hyökkääjän uralla tapahtui hänen debyytissään 1996, jolloin hänet vaihdettiin kentälle isänsä Arnor Gudjohnsenin tilalle.

Nykyisin belgialaista Club Brüggea edustava Gudjohnsen on edustanut urallaan seurajoukkuetasolla esimerkiksi Boltonia, Chelseaa, Barcelonaa ja Monacoa.

Lähteet: RÚV

Suosittelemme

Tuoreimmat