Ranska riemuitsee huimasta noususta: ”Emme unohda tätä koskaan”

Ranska käänsi tiistai-iltana ensimmäisen MM-jatkokarsintaottelun asetelman päälaelleen ja eteni MM-kisoihin voitettuaan Ukrainan 3-0.

urheilu
Ranskan pelaajat juhlivat MM-paikan ratkettua.
Ranskan pelaajat lauloivat maan kansallislaulun ottelun tauottua.EPA / Yoan Valat

Ranska esitti tiistai-iltana MM-jatkokarsinnoissa upean nousun. Ukraina johti ensimmäisen osaottelun jälkeen otteluparia 2-0, mutta Ranska hurjasteli kotiyleisönsä edessä 3-0 voittoon ja eteni tulevan kesän MM-lopputurnaukseen.

Liverpool-toppari Mamadou Sakho nousi parrasvaloihin pelipaikkansa pelaajalle hieman erikoisemmalla tavalla. Sakho teki näet Ranskan maaleista kaksi.

- Puolustajalle tällainen on harvinaista. Muistan vieläkin, kun Lilian Thuram teki kaksi maalia 1998 MM-kisoissa Kroatiaa vastaan, Sakho tunnelmoi L´Equipen haastattelussa.

Thuram iski kaksi maalia Kroatian verkkoon vuoden 1998 MM-kisojen välierässä. Tuolloin Ranskan eteni kotikisoissaan aina maailmanmestaruuteen saakka.

- Teimme tänä iltana historiaa ja annoimme kaikkemme Ranskan pelipaidan puolesta. Toivon, että tämä on alku jollekin, Sakho jatkoi.

Ranskan toisen maalin sijoitti lähietäisyydeltä Karim Benzema. Tilanne vaikutti kieltämättä paitsiolta, mutta se ei vähentänyt Benzeman iloa ottelun jälkeen.

- Tämä on kaunein kokemani tunne maajoukkuepaidassa. Tänään Ukrainasta ei ollut meille vastusta. On hienoa nähdä Ranskan joukkue tässä kunnossa, Benzema hehkutti.

- Paineet olivat kovat, sillä ottelun panos oli suuri. Ukrainan vierasmaali olisi mutkistanut asioita.

Ranskan suurimpiin tähtiin lukeutuva Franck Ribéry myönsi, että joukkueen asenne ei ollut kunnossa otteluparin ensimmäisessä pelissä.

- Suhtauduimme ensimmäiseen otteluun kenties liian kevyesti, Ribéry kertoi.

Ribéryn mukaan Ranska kuitenkin oppi virheistään ja pelasi kotiyleisönsä edessä täysin erilaisella mentaliteetilla.

- Olimme aggressiivisia, kärsivällisiä ja pelasimme omaa peliämme. Emme unohda tätä ottelua koskaan.

Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps kiitteli MM-paikan ratkettua pelaajiaan.

- Olen ylpeä pelaajistani. Tämä on heidän saavutuksensa. Ranskan joukkueen pelaaminen Brasiliassa on erityisen tärkeää, Deschamps sanoi.

Lähteet: L´Equipe

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat