Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Suomalaispelaaja elää NBA-unelmaansa: "Murphylla on yksi erikoiskyky"

Erik Murphy on pelannut itsensä legendaarisen Chicago Bullsin kokoonpanoon. Peliaikaa ei toistaiseksi ole tullut kovin paljon, mutta amerikkalaissuomalainen Murphy on valmis tekemään kovasti töitä pelipaikkansa vakiinnuttamiseksi.

urheilu
Chicago Bullsin Erik Murphy (oik.) ja Utah Jazzin John Lucas III (vas.) pelitilanteessa.
Chicago Bullsin Erik Murphy (oik.) tositoimissa. Vastassa Utah Jazz ja John Lucas III. (arkistokuva)Lehtikuva

Erik Murphy liittyi alkavalla kaudella harvalukuiseen NBA-liigassa pelanneiden suomalaispelaajien joukkoon. Suomen ja Yhdysvaltain passit omistava 23-vuotias Murphy teki heinäkuussa sopimuksen Chicago Bullsin kanssa.

- Tämä on uskomatonta. Olen tehnyt töitä tämän eteen koko elämäni ja kun saavutin sen, tunne oli erityinen, Murphy hehkutti Yle Urheilun haastattelussa.

- Tällaiseen urheilukaupunkiin ja organisaatioon saapuminen on uskomatonta.

NBA:ssa ja yliopistosarjassa on eroa

Murphy on toistaiseksi päässyt kentälle kolmessa NBA-ottelussa, joista saldona on viisi minuuttia peliaikaa.

- Pitää vain tehdä töitä ja olla kärsivällinen odottaessani vuoroani. Aion tehdä kovasti töitä joka päivä ja tehdä sen, mihin pystyn. Pyrin kehittymään ja olemaan valmiina, jos minut kutsutaan kentälle.

Ennen NBA-pestiään Murphy pelasi neljä kautta Floridan yliopiston joukkueessa.

NBA:n pelityyli on erilainen yliopistosarjoihin verrattuna. Nopeus, voima ja intensiteetti ovat eri tasolla ja Murphyn täytyy sopeutua niihin.

Tom Thibodeau

- Peli on hyvin erilaista NBA:ssa ja yliopistosarjassa. Pelityyli ja pelin nopeus ovat eri luokkaa.

Erik Murphy tulee todellisesta koripalloperheestä. Hänen isänsä Jay Murphy pelasi 1980-luvulla NBA-liigaa Los Angeles Clippersissä ja Washington Bulletsissa, ja hänen äitinsä Päivi puolestaan esimerkiksi Suomen maajoukkueessa. Erikin pikkuveli Alex Murphy pelaa parhaillaan Duken yliopiston joukkueessa.

- Vanhempani ovat auttaneet ja tukeneet minua todella paljon. He ovat auttaneet myös pelillisissä asioissa ja isäni harjoitti minua, kun olin nuorempi.

Murphy ilmaisi kesällä halunsa edustaa Suomea maajoukkuetasolla ja hänet nimettiinkin tuolloin maajoukkuerinkiin. Syksyllä pelatut EM-kisat jäivät Murphylta vielä väliin, mutta Susijengin otteet kiinnostivat luonnollisesti pelaajaa.

- Seurasin joukkueen esityksiä tarkasti ja he pelasivat hyvin. Olen innoissani, jos saan mahdollisuuden auttaa heitä voittamaan.

"Murphylla on yksi erikoiskyky"

Chicago Bullsin päävalmentaja Tom Thibodeau on kertomansa mukaan tyytyväinen Murphyn panokseen ja työmoraaliin.

- Murphy on suoriutunut hyvin ja tekee kovasti töitä. Hänellä on mahtava asenne ja hänen pitää vain oppia NBA:n pelityyli. Murphy pelasi hienosti kesäliigassa ja kauteen valmistavissa otteluissa, vaikkei olekaan toistaiseksi pelannut kovin paljoa sarjassa, Thibodeau kertoi Yle Urheilulle.

Thibodeau painotti erityisesti NBA:n pelityylin oppimista merkittävän asiana tulokaspelaajien sopeutumisessa.

- NBA:n pelityyli on erilainen yliopistosarjoihin verrattuna. Nopeus, voima ja intensiteetti ovat eri tasolla ja Murphyn täytyy sopeutua niihin.

Murphy on pelipaikaltaan iso laitahyökkääjä. Hän on pelipaikkansa pelaajien yleiseen tasoon verrattuna erinomainen kolmen pisteen heittäjä ja myös Thibodeau on pannut asian merkille.

- Murphylla on yksi erikoiskyky. Hän osaa heittää kolmosia ja se tekee kentälle tilaa.

Thibodeaun mukaan Chicagon organisaatio ei aio asettua Murphyn maajoukkueambitioiden tielle.

- Mahdollisuus pelata kansainvälisiä pelejä ja edustaa maataan, on kunnia ja etuoikeus.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat