Suora

  • Kaatuilua ja kesäteatteria

IS: Päävammat päättivät entisen Leijona-pakin uran

Kaksi kovaa tärskyä muutaman kuukauden sisällä toisistaan olivat liikaa Ville Mäntymaan päälle.

urheilu
Ville Mäntymaa.
Ville Mäntymaa. (Arkistokuva)SM-liiga

Ville Mäntymaa vahvistaa torstain Ilta-Sanomissa, että ura jääkiekkoilijana on ohi. Kaksi edellistä kautta Kärppiä edustanut puolustaja on ollut pelaamatta tammikuusta lähtien.

- Ura on ohi. Jääkiekkoammattiin en tule enää työkykyiseksi. Liikuntaa voin kyllä jatkossakin harrastaa, mutta en kamppailulajeja, 28-vuotias Mäntymaa kertoo lehdelle.

- Kymmenen kuukautta olen ehtinyt tilanteeseen valmistautua, mutta on se silti kova isku. Takaraivossa on kuitenkin koko ajan kytenyt toivo, että peliura vielä jatkuisi.

Mäntymaa sai aivovamman reilu vuosi sitten Lahdessa. Pelicansin Ilkka Pikkarainen taklasi Mäntymaata, joka löi päänsä kaukalon laitaan. Tammikuussa päähän sattui ratkaisevasti uudemman kerran kamppailutilanteessa Lukon Jarkko Kauvosaaren kanssa.

- Ei elämä tähän kaadu. Elämässä on niin paljon tärkeämpiäkin asioita kuin kiekkoammattilaisuus. Terveys on niistä yksi, Mäntymaa huomautti.

Maajoukkueessakin EHT-tasolla kausina 2007-2010 esiintynyt Mäntymaa on ollut jo auttamassa Kärppien juniorivalmennuksessa, ja valmennus kiinnostaa jatkossakin. Myös koulunpenkille meneminen on mahdollista.

Mäntymaa voitti Suomen mestaruuden pienessä roolissa Tapparassa 2003 ja suuressa roolissa JYPissä 2009. Suomen lisäksi kokemusta karttui myös Ruotsin pääsarjasta.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat