1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Webber ottaa lopettamisen huumorilla - "En haluaisi tällaista huomiota joka viikonloppu"

Red Bullin Mark Webber jättää F1-sarjan Brasilian kisan jälkeen. Kollegoiden vastaanotto on koskettanut australialaista.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Red Bullin Mark Webber ajaa uransa viimeisen F1-kisan sunnuntaina Brasiliassa, Interlagosin radalla. Webber lähtee kisaan neljännestä lähtöruudusta.

Australialainen on saanut viikonvaihteessa luonnollisesti paljon huomiota ja kisaa edeltäneessä kuskien kokouksessa, Webberiä muistettiin joukolla.

- Se oli kiinnostavaa, koska kaverit antoivat minulle loistavan vastaanoton ja juttelimme hieman, Webber sanoo Autosportille (siirryt toiseen palveluun).

- Olen tehnyt kovaa työtä 17 vuotta kilpaillakseni kollegoja vastaan ja merkitsee paljon, joten kokous oli koskettava. En haluaisi viettää viimeistä kisaviikonloppua joka viikonloppu, sillä tämän mukana tulee niin paljon huomiota, mutta tämä oli koskettavaa.

Kuskien lisäksi Webber on saanut huomiota eri maailman kolkista.

- Olen saanut runsaasti uskomattomia viestejä ympäri maailmaa. Tämä on ollut uskomattoman hienoa.

Webber ilmoitti kesken kauden, että aikoo jättää Red Bullin ja F1-luokan. Seuraava etappi on Porschen Le Mansin 24 tunnin ajon projekti.

Australialainen tietää, että harva kuski pääsee jättämään sarjan huipulla.

- Useimmiten ura päättyy kauden viimeisen kisaan eikä silloin yleensä olla huipulla. Toinen vaihtoehto on, että talvella tulee potkut, Webber murjaisee.

- Tiedän, että tämä on viimeinen kisani ja aion tehdä parhaani.

Webberin mukaan päätös on kypsytelty ajan kanssa ja pitää.

- Jos nenäliinat loppuvat, päätökseni on väärä, Red Bull -kuski hauskuuttaa.