Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärpät uhkuu itseluottamusta - "Ei Pelicansilla ollut montaa huippupaikkaa"

Siipirikkoinen Pelicans pyristeli pitkään sarjajohtaja Kärppiä vastaan, vaikka luottopuolustajat Juha Leimu ja Oskari Korpikari sekä kätensä lauantaina loukannut Kimmo Koskenkorva katselivat ottelua katsomosta.

urheilu
jussi rynnäs
Tomi Hänninen

Ottelu eteni maalittomana päätöserään, mutta sen jälkeen Kärpät käänsi väkisin matsin itselleen Juha-Matti Aaltosen johdolla.

Ensin ensimmäisen kerran vierapelipaidassa Lahdesta KHL:ään lähtönsä jälkeen esiintynyt laituri tuli oikealta väkisin hyökkäysalueelle jä löysi takatolpalta Ben Maxwellin, joka nosti avausosuman, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä kahdeksisen minuuttia.

Hetkeä myöhemmin Mikko Lehtonen tykitti hirmulämärillään ylivoimassa vieraiden 2-0-johtolukemat ja päätösnumerot Aaltonen heitti tyhjiin.

Homma hanskassa

Vaikka Pelicans pyristeli kaksi erää, oli Lahdessa koko ajan odotteleva tunnelma, milloin Kärpät onnistuu. Matsi oli vieraiden näpeissä myöskin kokeneen oululaispakin Mikko Lehtosen mielestä.

- Tulimme hyvin peliin, mutta jäähyt sotkivat sitä. Toisessa erässä olimme hieman kärsimättömiä ja Pelicans puolusti siinä tunnollisesti. Kolmannessa olitiin hyviä ja saatiin sitä kautta ne maalit.

Lehtosen mukaan Kärppien puolustuspeli oli ottelun kulmakivi.

- Minulla oli ottelun aikana hyvä tunne pelistä, sillä eihän me montaa huippupaikka Pelicansille matsin aikana annettu. Olimme puolustusalueella hyvin omilla paikoillamme, eikä tehty virheitä hyökkäyssiniselläkään kuin muutaman kerran. Hyvin tämä oli meillä hanskassa koko ajan.

Kauden kolmas osuma maistui makealta, eikä otteluruuhkakaan aiheuta päänvaivaa.

- Pääsin virittämään hyvin ja hyvä, että sain onnistumisen pitkästä aikaa. Meillä on hyvä joukkuessa itseluottamus, ja kunhan jaksetaan huolehtia valmistautumisesta peliin, niin homma toimii. Se on nyt isoin haaste meille. Tykkään, että on pelirytmi päällä ja matseja on tiiviisti, Lehtonen totesi.

Pelicansin valmentaja Hannu Aravirta myönsi vieraiden paremmuuden.

- Oltiin kaikessa pikkuisen jäljessä, mutta pelissä oli pitkiä jaksoja, ettei meillä ollut mitään hätää. Kärppien avausmaali meidän lentovaihtovirheen jälkeen ratkaisi otteelun, hän harmitteli.

Jari Haapala, Lahti

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat