Ajax yllätti Barcelonan, Moisander kipparina

Ajax kaatoi kotonaan Barcelonan 2-1 ja Milan vieraissa Celticin 3-0. Milan ja Ajax ratkaisevat Mestarien liigan H-lohkon jatkopaikan päätöskierroksen kohtaamisessa.

urheilu
Barcelonan Jose Manuel Pinto nurmen pinnassa, kun pallo menee hänen ohitseen maaliin.
EPA / Olaf Kraak

Suomalaistoppari Niklas Moisander kantoi Ajaxin kapteeninnauhaa, kun joukkue yllätti Barcelonan 2-1-lukemin ja piti jatkohaaveensa elossa jalkapallon Mestarien liigan H-lohkossa.

Milan on kuitenkin edelleen kiinni kakkossijassa kaadettuaan Celticin 3-0 Glasgow'ssa. Barcelona on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa, mutta Milan ja Ajax ratkaisevat toisen paikan joulukuun keskinäisessä kohtaamisessa.

Amsterdamissa Thulani Serero aloitti maalinteon 19. minuutilla Ricardo van Rhijnin keskityksestä, ja Danny Hoesen kasvatti kotijohtoa 42. minuutilla Jose Manuel Pinton torjuttua pallon eteensä.

Ajaxin Joel Veltman poistettiin kentältä 48. minuutilla, kun hän kaatoi Neymarin. Seurauksena oli punaisen kortin lisäksi rangaistuspotku, jonka Xavi ampui varmasti sisään.

Kohtasimme luultavasti maailman parhaimman joukkueen, joten mitä hävittävää meillä oli.

Danny Hoesen

- Meillä oli hyvä tunne ennen peliä, ja siksi aloitimme hyvin. Kohtasimme luultavasti maailman parhaimman joukkueen, joten mitä hävittävää meillä oli, Hoesen tuumi.

Barcelona oli ennen tiistaita pelannut 25 ottelua perätysten ilman tappiota, jos kaikki kilpailut huomioidaan.

Glasgow'ssa pirteästi pelannut Kaka puski avausosuman 13. minuutilla Valter Birsan antamasta kulmapotkusta.

Myös toinen osuma tuli 49. minuutilla Birsan kulmapotkun jälkitilanteessa, kun Cristian Zapata jatkoi pallon sisään Daniele Boneran syötöstä.

Mario Balotelli karkasi vajaan tunnin kohdalla Riccarco Montolivon pitkän syötön jälkeen ja iski viimeisen niitin Celticin arkkuun.

- Teknisesti olimme mielestäni erittäin hyviä ja loimme maalintekopaikkoja. Olen tyytyväinen voittoon, ja meidän on pidettävä huoli, että viemme tämän vireen kotimaan liigaan, Milan-valmentaja Massimiliano Allegri korosti.

Suomalaishyökkääjä Teemu Pukki seurasi peliä Celticin vaihtopenkiltä.

Barcelona

5

3

1

1

10-4

10

Milan

5

2

2

1

8-5

8

Ajax

5

2

1

2

5-8

7

Celtic

5

1

0

4

2-8

3

Lähteet: Reuters, AFP

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat