Huuhkajille pientä takapakkia – Ronaldon maalit nostivat Portugalia huimasti

Suomi löytyy Fifa:n tuoreimman rankinglistauksen sijalta 64.

urheilu
Suomen maajoukkueen pelaajia harjoituksissa.
Suomen maajoukkue kohtasi viimeksi harjoitusottelussa Walesin. (arkistokuva)Ville Vuorinen

Suomen jalkapallomaajoukkue on Fifa:n torstaina julkaisemassa tuoreimmassa rankinglistauksessaan sijalla 64. Joukkue menetti asemiaan lokakuussa julkaistuun listaan verrattuna yhden pykälän.

Listan kärkinelikko on muuttumaton Espanjan jatkaessa totuttuun tapaan keulilla. Saksa, Argentiina ja Kolumbia seuraavat.

Portugali kaatoi MM-jatkokarsinnoissa Cristiano Ronaldon maaleilla Ruotsin ja nousi listalla peräti yhdeksän sijaa viidenneksi. Brasilia nousi myös kärkikymmenikköön, kun taas Belgia ja Englanti putosivat sieltä.

MM-kisoihin selvinneistä maista kehnoimmin listalla on sijoittunut Australia, joka on 59. Sijalla 18 oleva Ukraina on puolestaan korkeimmalla oleva maa, jota ei nähdä tulevan kesän MM-lopputurnauksessa.

Kaikkiaan hurjimman nousun esitti sijalle 47 kivunnut Kuuba, joka kohensi asemiaan peräti 27. sijalla. Sijalle 146 romahtanut Guyana puolestaan putosi 36. pykälää.

Suomi pitää edelleen perää Pohjoismaiden kilvoittelussa, joista korkeimmalle sijoittui Ruotsin ohi kivunnut Tanska (25.).

Lähteet: Fifa:n verkkosivut

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat