Suora

  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste

Mäkäräisen avauskisasta täysi pannukakku

Gabriela Soukalova otti ampumahiihdon maailmancupissa neljännen peräkkäisen kisavoittonsa. Kaisa Mäkäräinen jäi ilman maailmancupin pisteitä.

urheilu
Östersundin naisten 15 kilometrin kisan kärkikolmikko
Kärkikolmikko Anastasiya Kuzmina, Gabriela Soukalova ja Marie Laure Brunet.AFP / Lehtikuva

Tshekin Gabriela Soukalova aloitti ampumahiihdon maailmancupin kauden siitä mihin viime kaudella jäi. Kauden kolme viimeistä osakilpailua voittanut tshekkinainen kepitti Östersundin 15 kilometrillä kilpakumppaninsa ja voitti kauden avauskisan.

Soukalova selvitti neljä ampumapaikkaa kahdella ohilaukauksella. Viimeiseltä ampumapaikalta lähtiessään hän oli 9,6 sekuntia Anastasija Kuzminaa perässä, mutta maaliviivalla hän löi slovakialaisen 1,2 sekunnilla.

Kaisa Mäkäräisen aloitus ampumahiihdon maailmancupissa jäi vaisuksi. Kuusi sakkominuuttia pudottivat hänet Östersundin normaalimatkan kisassa vasta sijalle 46. Eroa kärkeen kertyi 4.44.

Kärkinaisista kukaan ei pystynyt selvittämään kaikkia neljää ammuntaa ilman ohilaukauksia. Ainoa puhtaan ammunnan tehnyt oli virolainen Kadri Lehtla. Hiihtovauhti riitti lopputuloksissa sijalle 15, mikä on hänen uransa paras saavutus.

Mari Laukkanen aloitti kisan hyvin ja saapui ensimmäiseen makuuammuntaan viidentenä. Hän ei kuitenkaan onnistunut löytämään rytmiä, ja vain yksi viidestä lätkästä putosi. Ampuminen on ollut Laukkasen murheenkryyni jo ennenkin, eikä homma toiminut Östersundissakaan. Kaikkiaan hänelle kertyi 11 sakkominuuttia.

Kaisa Mäkäräinen oli Laukkasen tavoin hyvässä hiihtovauhdissa. Hän selvitti ensimmäisen ampumapaikan hyvin ja selvisi yhdellä sakkominuutilla. Pystyammunta ei sujunut yhtä mallikkaasti, tuloksena kolme sakkominuuttia.

Toisessa makuuammunnassa Mäkäräinen pudotti kaikki viisi lätkää, mutta viimeiseltä paikalta tuli jälleen kaksi minuuttia rasitteeksi.

Sanna Markkanen oli kisan toiseksi paras suomalainen. Hän selvitti ammunnat suomalaistriosta parhaiten, tuloksena neljä sakkominuuttia. Loppusijoituksissa Markkanen oli 52. - vain vajaan minuutin Mäkäräiselle hävinneenä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat