Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tappara pani sarjakärjen ahtaalle - "Olimme köysissä välillä"

Kärpät otti taas kerran voiton voittomaalikilpailusta. Tapparan pelillinen ilme oli kohdillaan kärkiottelussa.

urheilu
Mika Pyörälä tekee rankkarista maalin.
Mika Pyörälä veivasi lopullisen niitin Kärppien voitolle.Tomi Hänninen

Tappara ja Kärpät pelasivat tasaisen jääkiekon SM-liigan kärkikamppailun, jossa kotijoukkue loi enemmän paikkoja. Voitto ja kaksi pistettä lähtivät Hakametsästä Ouluun voittomaalikilpailun jälkeen maalein 3-2.

- Tappara pelasi hyvin. Me olimme vähän köysissä välillä. Hyvä, ettemme antaneet periksi ja uskoimme siihen, että saamme ne paikat. Pitkän kaavan mukaan, mutta ollaan tyytyväisiä, että saimme pisteitä, Lasse Kukkonen kertoi pelin jälkeen.

- Hyviä nuoria jätkiä, jotka ovat pelanneet hyvin ennakkoluulottomasti. Tappara on laaja joukkue. Siellä on neljä ketjua, jotka kaikki pystyvät hyökkäämään, Kukkonen puntaroi Tapparan syksyn kuumista hyökkääjistä.

Jan-Mikael Järvinen Tapparan tehokkaasta kakkosketjusta laukoi kauden viidennen maalinsa.

- Saatiin huono alku, kun kaveri sai tuurimaalin, kun sössimme sinisen alla. Sen jälkeen pelattiin minun mielestä tosi hyvin. Laitettiin Kärpät tänään tosi ahtaalle. Molemmat niiden maalit olivat vähän sellaisia...vähän itse olimme sekaisin se pieni hetki.

- Ne on aina pienestä kiinni. Tänään ei oikein viimeinen silaus ollut meidän puolella. Oli paljon mahdollisuuksia, mutta kaverin maalivahtikin pelasi hyvin, Jan-Mikael Järvinen pohti pelin jälkeen.

Järvisen ketju (laidoilla Olli Palola ja Pekka Jormakka) on ollut viime aikoina erittäin kovassa iskussa. Ketju on suuri syy sille, että Tappara on liigassa toisena.

- Se ei ole vielä valmista. Kyllä siinä paljon on asioita, mitä pitää parantaa. Ei ole vielä lähelläkään sitä, miten pystymme pelaamaan. Tänäänkin olisi pitänyt tehdä yksi maali enemmän, niin olisi voitettu, Järvinen arvioi.

Olli ikäheimo, Tampere

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat