Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mestarin taidonnäyte Östersundissa

Martin Fourcade oli ylivoimainen ampumahiihdon maailmancupin avauskisassa. Olli Hiidensalo oli päivän suomalaisyllättäjä.

urheilu
Martin Fourcade
Martin Fourcade ylittää maaliviivan.AFP / Lehtikuva

Ranskan Martin Fourcade oli lyömättömässä iskussa ampumahiihdon maailmancupin avauksessa Östersundissa. Fourcade selvitti 20 kilometrin matkalla kaikki neljä ampumapaikkaa ilman ohilaukauksia ja voitti kisan ylivoimaisesti.

Viisinkertainen maailmanmestari piti uhkaajat kaukana ja eroa toiseksi hiihtäneeseen Itävallan Simon Ederiin kertyi kaksi minuuttia ja kuusi sekuntia. Ederin maanmies Daniel Mesotitsch oli kolmas ja Kanadan Jean-Philippe Le Guellec neljäs 2.31 voittajalle hävinneenä.

Italian Lukas Hofer ampui Fourcaden tavoin puhtaasti kaikki 20 laukausta. Hiihtovauhdissa hän ei kuitenkaan pärjännyt ranskalaiselle, sillä hän jäi kuudenneksi peräti kahden minuutin ja 39 sekunnin erolla.

Kisan kolmesta suomalaisesta parhaiten suoriutui ensimmäisessä maailmancupin osakilpailussaan hiihtänyt Olli Hiidensalo. 22-vuotias tamperelainen ampui vain kaksi ohilaukausta ja sijoittui maailmancupin pisteille ollen 30:s.

Jarkko Kauppisella oli kohtalaisen hyvä sihti ampumapenkalla. Ensimmäinen makuupaikka toi kaksi sakkoa, mutta hän paikkasi tämän pystypaikkojen nollilla. Kaikkiaan Kauppisen tulosliuskaan merkittiin siis kolme sakkominuuttia, mikä tiesi sijaa 61.

Ahti Toiviainen selvitti reitin viidellä sakkominuutilla, mutta hiihtovauhti oli huomattavasti Kauppista parempaa ja loppusijoitus oli 55.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat