Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Schlierenzauerilta uskomaton nousu – kaksi suomalaista cupin pisteille

Itävallan Gregor Schlierenzauer voitti perjantaina käydyn Rukan HS-142 kilpailun. Olli Muotka oli parhaana suomalaisena 20. Jarkko Määttä hyppäsi uransa parhaan maailmancup-kilpailun ja oli 26.

urheilu
Itävallan Gregor Schlierenzauer tuulettaa hyppynsä jälkeen.
Viime kaudella maailmancupin kokonaiskilpailun voittanut Itävallan Gregor Schlierenzauer palasi voittokantaan Rukalla.Lehtikuva

Itävallan Gregor Schlierenzauer hyppäsi perjantai-iltana Rukalla HS-142 mäestä käydyn mäkihypyn maailmancupin osakilpailun voittajaksi 128,5 ja 143 metrin hypyillään.

Schlierenzauer oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta sijalla 15, mutta huima 143 metrin toisen kierroksen loikka nosti hänet koko kilpailun voittajaksi.

Saksan yllättäjä Marinus Kraus johti kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen 136 metrin leiskautuksellaan, mutta toisen kierroksen 133 metrinen ei aivan riittänyt voittoon ja Kraus oli toinen.

Itävallan Thomas Morgenstern oli kolmas.

Suomalaisista paras oli Olli Muotka, jonka hypyt kantoivat 124,5 ja 127 metriä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 27 ollut suomalainen kohensi sijoitustaan toisella kierroksella sijalle 20.

125,5 ja 116,5 metrin siivut hypännyt Jarkko Määttä ylsi uransa parhaaseen maailmancup-suoritukseen. Määttä oli lopputuloksissa 26. ja pääsi maailmancupin pisteille.

Janne Ahosen kilpailu päättyi pettymykseen ja ensimmäisen kierroksen hyppyyn. Varsin kehnoon tuulirakoon hypätty suoritus kantoi 114,5 metriä ja Ahonen karsiutui ensimmäisenä kilpailijana toiselta kierrokselta.

Ahosen ohella Anssi Koivuranta, Lauri Asikainen, Janne Happonen ja Sebastian Klinga karsiutuivat toiselta kierrokselta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat