1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

F1-legenda hämmästelee manttelinperijäänsä: "Onneksi en ole hänen tallikaverinsa"

Sebastian Vettel voitti F1-kaudella 19 osakilpailusta peräti 13. Mark Webber jäi MM-taulukossa lopulta peräti 198 pistettä tallitoverinsa taakse.

Kuva: EPA

Formula 1 -sarjan seitsenkertainen maailmanmestari Michael Schumacher on hämmästynyt Sebastian Vettelin ylivoimasta päättyneellä kaudella. Eniten Schumacher on ihmeissään siitä, kuinka ylivertainen saksalainen oli tallitoveriinsa Mark Webberiin nähden.

Vettel voitti kaudella 19 osakilpailusta peräti 13. Webber jäi MM-taulukossa lopulta peräti 198 pistettä Vettelin taakse.

- Vettel teki mahtavaa työtä, erittäin tasaisesti. Katsokaa hänen tallikaveriaan, siihen menestystä täytyy verrata. Vettel voitti 13 kisaa, Webber ei voittanut yhtään. Se on aika shokeeraavaa. Onneksi en ole hänen tallikaverinsa, Schumacher sanoi Autosport-lehden mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Neljännen perättäisen mestaruutensa voittaneen Vettelin tilastot ovat sitä luokkaa, että hän saattaa urallaan ohittaa jopa Schumacherin ennätykset. Schumacheria tämä ei haittaisi.

- Jos joku pystyy minun ennätykseni rikkomaan, niin toivon sen jonkun olevan Vettel. Tein sen mitä pystyin aikanani. Nyt on hänen aikakautenas. Olen tyytyväinen, että juuri hän pärjää, Schumacher kehui.