Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärppien leveys toi tulosta - KalPan taistelu valui hukkaan

Kärppien raju rutiinitaso riitti täpärästi viime aikoina piristyneelle KalPalle lauantaina.

urheilu
Joonas Komulainen summasi tehot 1+1, kun Ilves kaatui Raksilassa
Joonas Komulainen summasi tehot 1+1, kun Ilves kaatui Raksilassa Tomi Hänninen

Kärpät aloitti upeasti. Vain kymmenen sekuntia ja taululla 1-0. Mikko Niemelän loistosyöttö vapautti Ben Maxwellin maalintekoon. Kuten useasti ennenkin nopea johtomaali ei tiedä hyvää.Kalpa karvasi aktiivisesti saaden isäntien pelinavaukset vaikeuksiin.

Vieraat rakensivat avauserässä useita maalipaikkoja, mutta tuttu tehottomuus vaivasi. Pariin kertaan kotipuolustajat siivosivat kiekon liki maaliviivalta. Toisen erän alkuun tuli kuopiolaisten ansaittu tasoitus ylivoimalla. Artturi Lehkonen ohitti pienestä kulmasta helpohkosti kotivahti Tomi Karhusen.

Kärpät lisäsi kierroksia ja lähti karkumatkalle. Joonas Kemppaisen hienon katkon jälkeen Julius Junttila vei isännät 2-1-johtoon. Vain kolme minuuttia myöhemmin Ivan Huml suti Kasperi Kapasen harhasyötön jälkeen 3-1.

Erän lopussa vielä energiset "työhevoset " nauttivat maalista.Simon Suorannan hienon syötön jälkeen Joonas Komulainen ohjasi 4-1.

- Komulainen siinä teki ensin hyvät pohjat. Sitten siitä pomppi hänelle takaisin, vähätteli Suoranta osuuttaan.

Kolmannessa erässä Kärpät sai mitä tilasi. Sitkeästi taistellut Kalpa teki erän puoliväliin mennessä kaksi maalia. Ensin Marko Kauppisen laukaus kimposi Janne Kolehmaisesta maaliin. Sitten Petri Lammassaari tarjoili maukkaasti Kasperi Kapaselle 4-3-maalin.

Vajaa viisi minuuttia ennen loppua Sami Kapasella oli oiva tilaisuus tasoitukseen. Ohjaus maalin edestä sujahti ohi.

Kärppien Lauri Marjamäki oli nihkeydestä huolimatta tyytyväinen voittoon.

  • Tiedettiin, että KalPa on vireessä. Jouduttiinkin ahtaalle. Kun oma joukkue kahteen kuukauteen on hävinnyt vain kerran, niin ylpeä pitää olla. Kaikki ketjut tekivät tänään maalin.
  • Kokeiluja pitää joskus tehdä, nyt siihen oli mahdollisuus. Lopussa Kalpa näytti, että se tulee ottamaan paljon pisteitä.
KalPan Jukka Voutilainen manasi pelin alkua. - Katstrofialku meiltä. Kymmenen sekuntia ja kiekko maalissa. Pelattiin silti hyvä ensimmäinen erä. Oli paikkoja ylivoimalla. Toinen erä oli heikompi.
  • Kolmannessa pistettiin Kärpät ahtaalle. Eka ja kolmas erä oli kauden parasta peliä meiltä. Ei mietitä liikaa, vaan mennään positiivisuuden kautta. Otetaan tästä hyvät asiat mukaan ja jatketaan ensi viikolla.
Juhopekka Pietilä, Oulu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat