Kapteenin rankka viikonloppu – tunnin unilla suuronnettomuuspaikalta peliin

Skotlantilaisen Stranraerin kapteeni Frank McKeown johti joukkueensa puolustusta cupin pelissä, vaikka oli vain tunteja aiemmin ollut mukana Glasgow’n suuronnettomuuden pelastusoperaatiossa.

urheilu
YLE

Skotlantilaisen Stranraer FC:n kapteeni Frank McKeownilla oli varsin tapahtumarikas viikonloppu.

Jalkapallon pelaamisen ohella palomiehenä työskentelevä McKeown osallistui perjantai-iltana Glasgow’ssa sattuneen traagisen helikopteriturman pelastustöihin. Lopetettuaan työt onnettomuuspaikalla kello 8 lauantaiaamuna, McKeown ennätti nukkua tunnin verran ennen kuin Stranraer-velvollisuudet kutsuivat.

McKeown kipparoi Stranraeria lauantaina Skotlannin cupin 1-1 päättyneessä ottelussa Clydeä vastaan.

- En oikeastaan tajunnut sitä, mitä oli tapahtunut ennen kuin lähdin töistä. Se oli kamalaa, mutten ajattelut jättäväni ottelua väliin. Olin hyvin väsynyt, mutta halusin pelata, McKeown sanoi The Guardianin mukaan.

- Jalkapallo on helpotus jonkin tuollaisen jälkeen. Yritin keskittyä peliin saadakseni ajatukseni pois onnettomuudesta.

Glasgow’n onnettomuudessa, jossa helikopteri syöksyi pubirakennukseen, menehtyi kahdeksan ihmistä. McKeown kuului 150 palomiehen vahvuiseen ryhmään, joka toimi pelastusoperaatiossa.

- Onnettomuuden kuvia katsellessa ymmärtää, kuinka onnekas on. Ajatukseni ovat niiden perheiden kanssa, joita turma kosketti.

Skotlannin kolmanneksi korkeimmalla tasolla pelaavan Stranraerin pelaajat ovat puoliammattilaisia. Esimerkiksi McKeown tekee säännöllisesti yövuoroja ja pelaa seuraavana päivänä.

- Sympatiamme ovat onnettomuuden uhrien ja heidän perheidensä kanssa. Olemme äärimmäisen ylpeitä siitä, kuinka Frank auttoi onnettomuuden aikana ja pelasi vielä lauantaina kokemastaan huolimatta, Straraerin tiedottessa luki.

Lähteet: The Guardian

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat