Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Rallin MM, Saksa, ennakko
  • Urheiluruutu
  • Kuka olisi uskonut

Olympiajohtajien puheet häiriköinnistä kummastuttavat

Entiset huippu-urheilijat vakuuttavat, että suomalaiset urheilijat ovat käyttäytyneet moitteettomasti olympialaisissa.

urheilu
Juha Mieto suolla.
Juha MietoJarno Ranta

Hiihtäjälegenda Juha Mieto on yllättynyt suomalaisten urheilijoiden häiriköinnistä olympialaisissa. Hän vakuuttaa, ettei törmännyt häiriköintiin, vaan sai keskittyä rauhassa kisoihin Sapporon, Innsbruckin, Lake Placidin ja Sarajevon olympialaisissa.

- Olisi kiva tietää, ketkä ovat häiriöitä aiheuttaneet, sillä itse sain olla rauhassa enkä ehtinyt ryypiskellä olympialaisissa. Siihen ei myöskään ollut tarvetta. Neljät olympialaiset käynyt Mieto kuitenkin muistuttaa, että osa joukkueesta majoittui joissakin kisoissa eri paikkaan.

Yle Urheilu uutisoi aiemmin tänään, että osa suomalaisista urheilijoista on Suomen olympiakomitean entisten valmennuspäälliköiden mukaan aiheuttanut häiriöitä useissa olympialaisissa. Syynä on ollut alkoholijuomien nauttiminen ja liian äänekäs juhlinta.

”Annoimme muille keskittymisrauhan – menimme lähikuppilaan oluelle”

Myös uransa lopettamisesta hiljattain ilmoittanut moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen hämmästelee valmennuspäälliköiden häirintäpuheita. Hän vakuuttaa, ettei huomannut häiriökäyttäytymistä Sydneyn, Ateenan ja Pekingin olympialaisissa.

- Rehellinen vastaukseni on, että häiriökäyttäytymistä ei ole tullut vastaan niissä kisoissa, joissa olen ollut mukana. Ennen kisoja olemme keskittyneet omaan suoritukseen ja niiden jälkeen olemme antaneet keskittymisrauhan muille. Olemme menneet kavereiden kanssa johonkin lähikuppilaan ottamaan olutta ja ruotimaan omaa suoritustamme.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat