Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hiihtoliitto ei reagoi Kyrön anomukseen ennen kuin se on saapunut

Hiihtoliiton toiminnanjohtajan Mika Kulmalan mukaan ei ole vielä selvää, miten Kari-Pekka Kyrön anomusprosessi etenee.

urheilu
Mika Kulmala.
Mika Kulmala. (Arkistokuva)Anu Karttunen.

Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtajan Mika Kulmalan mukaan liitto aloittaa Kari-Pekka Kyrön elinikäisen toimintakiellon purkamisanomuksen käsittelyn sitten kun anomus on liittoon tullut. Kyrö kertoi sunnuntaina Yle Urheilulle, että hän hakee toimintakieltonsa purkamista.

- Prosessi etenee sillä tavalla, että Suomen Hiihtoliiton johtokunta aloittaa asian käsittelyn sen jälkeen kun anomus on mahdollisesti saatu. Sitä ennen emme aio sen kummemmin reagoida asiaan, Kulmala sanoi.

Kulmalan mukaan ei ole vielä selvää, miten prosessi sen jälkeen jatkuu.

- Meillä ei ole tällä hetkellä yksityiskohtaista tietoa siitä, miten prosessi sen jälkeen etenee. Siihen liittyy varmasti paljon historiallistakin selvittelyä. Sitä ei ole tässä kahdessa päivässä tehty eikä aiota tehdäkään, vaan otetaan anomus käsittelyyn, jos sellainen tulee.

- Oletettavaa on, että FIS:ssä maastohiihtovaliokunta käsittelee asian ensin ja lopullisen päätöksen tekee FIS:n hallitus. Täytyy muistaa sellainen yksityiskohta, että toimintakiellon on määrännyt Suomen Hiihtoliitto kansallisesti ja Kansainvälinen Hiihtoliitto on määrännyt kansainvälisiin kisoihin akkreditointikiellon

- On urheilujuridiikan asiantuntijoiden tehtävä selvittää tätä asiaa, jos se tulee ajankohtaiseksi, Kulmala tiivisti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat