Jukurien valmentajalle potkut – "Seuran arvomaailma ajoi muun yli"

Baarissa tapahtunut nujakka johti päävalmentajan erottamiseen. Seurajohdon mukaan seuran arvomaailma on urheilullista menestystä tärkeämpää.

Jarno Pikkarainen (Arkistokuva) Kuva: YLE

Mikkelin Jukureiden Mestisjoukkueen valmentaja Jarno Pikkarainen on erotettu tehtävästään. Tapahtumasarjan taustalla on kapakkakärhämä, jossa hän otti yhteen pelaajansa kanssa.

Kärhämä sattui mikkeliläisessä yökerhossa sunnuntaina klo 03.30 edellisillan voittoisan SaPKo-ottelun jälkeen.

Länsi-Savo-lehden tavoittaman silminnäkijän mukaan Pikkarainen löi oman joukkueensa pelaajaa. Jukureiden selvityksen mukaan "ketään ei lyöty, mutta jotain kärhämää oli".

Jukureiden hallitus päätti potkuista myöhään tiistai-iltana.

- Seuran arvomaailma ajoi tässä muun yli. Mentiin yli sen mikä voidaan hyväksyä. Katsottiin samalla yli ehkä lyhytkestoisen urheilullisen menestyksen, puheenjohtaja Jukka Toivakka.

Jukurit etsii uutta päävalmentajaa. Toistaiseksi valmennuksesta vastaa kakkosvalmentaja Timo Turunen. Jarno Pikkaraisen sopimusta oli jäljellä kevääseen saakka.

Kahakoita ennenkin

Pikkarainen aloitti jääkiekkoilijan uransa Joensuun Kiekko-Pojissa. Hän valmensi Joensuun Jokipojat Mestiksen voittoon kaudella 2009 - 2010. Pikkarainen on myös palkittu fair play -valmentajana.

Vuonna 2008 ollessaan Jokipoikien valmentajana Pikkaraisen kerrotaan pahoinpidelleen samassa seurassa junioreita valmentanutta miestä puremalla nenästä ja potkaisemalla sukupuolielimiin. Vuonna 2010 Pikkaraisen sanotaan käyneen käsiksi sanomalehti Karjalaisen toimittajaan.

LISÄTTY 4.12.2013 klo 6:42: viimeiset kaksi kappaletta.