Suora

  • Akrobatiavoimistelun SM
  • Yleisurheilun Kultainen keihäs
  • Jalkapallon Saksan cup, loppuottelu RB Leipzig - Bayern München
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kazakstan suomalaisopein kohti MM-kiekkoa, tavoitteesta ei neuvoteltu

Ari-Pekka Selinillä on Kazakstanissa mielenkiintoinen kaksoisrooli. Valmentaja pitää raskasta urakkaa myös hienona mahdollisuutena.

urheilu
Tuomas Kiiskinen kiertää Kazakstanin maalille.
Tuomas Kiiskinen kurvaa Kazakstanin maalille MM-kisoissa 2012. (Arkistokuva)Tomi Hänninen

Ari-Pekka Selin aloitti kesällä 2013 KHL-seura Baris Astanan päävalmentajana. Harvempi kuitenkin tietää, että samalla hän lupautui yhdessä apuvalmentajansa Raimo Helmisen kanssa vastamaan myös Kazakstanin maajoukkueen valmennuksesta.

- Pääsääntöisesti se on aina niin mennyt, että Baris Astanan valmennustiimi vastaa myös Kazakstanin maajoukkueesta, Selin vahvistaa.

Suomalaisvalmentajien tehtävää helpottaa se, että valtaosa maajoukkueen pelaajista pelaa pääkaupungin joukkueessa.

- Maajoukkueen runko on meidän joukkueessa, ja on katsottu millaisilla koostumuksilla pelataan seurajoukkueessa. Toki on tarkoitus siirtää tämä pelitapa myös maajoukkueeseen.

Selinin mukaan maajoukkueen tavoitteista ei pestin kynnyksellä keskustu – ne ilmoitettiin: Kazakstan haluaa takaisin MM-kisojen pääsarjaan. Selin tietää, että pitkä kausi jatkuvan paineen alla voi käydä raskaaksi.

- Se on myös aika rankkaa, koska mennään samoilla pelaajilla ja täytyy miettiä koko ajan, että pitää menestyä KHL:ssä ja sitten ajatella maajoukkueen tavoitteita. Sen kanssa eläminen ei ole helppoa ja kuorma on aika kova näille pelaajille, Selin totesi, muttei ole pahoillaan tilanteestaan.

- Tämä on fantastinen mahdollisuus mikä meille on annettu, tarjottu ja määrätty. Mutta se ei ole ihan niin konkretiaa tällä hetkellä, koska nyt keskitymme menestymään KHL:ssä. Olympiatauolla Kazakstanin maajoukkue kokoontuu ensimmäisen kerran yhteen Ranskaan neljän maan turnaukseen.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat