Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Boulderoinnin SM-kisat
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN

Kärppiä ei pysäytä mikään - "Nuori Suomi -tyyli palkittiin lopussa"

Joonas Donskoi ratkaisi Oulussa. Jussi Rynnäs torjui jo kauden seitsemännen nollapelinsä.

urheilu
Joonas Donskoi
Joonas Donskoi, Kärppien ratkaisija. (Arkistokuva)Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigaa dominoiva Kärpät sai tällä kertaa tehdä täyden päivätyön voittonsa eteen. Joonas Donskoin päätöserän maali ja Jussi Rynnäksen kauden seitsemäs nollapeli takasivat 1-0-voiton Ässistä, joka on voittanut vain yhden 12 viimeisimmästä ottelustaan.

Oulussa pelattiin kaksi erää maaleitta. Avauserä oli tasainen ja tasoltaan vaatimaton. Toisen erän alkua hallitsi Ässät. Kärpät piristyi toisen erän puolivälissä halliten erän lopun. Maalivahdit Jussi Rynnäs ja Rasmus Rinne pitivät nollat, vaikka vauhdikkaassa erässä paikkoja oli molemmilla.

Lähimpänä maalintekoa toisessa erässä Ässistä olivat tolppaan laukonut Ziga Jeglic ja rankkarista yrittänyt Tuomas Huhtanen. Kärpistä parhaat paikat olivat Mikko Alikoskella, Mika Pyörälällä ja Ivan Humlilla kahdesti.

Ottelun ratkaisu syntyi lopulta ajassa 56.49. Kärppien kolmonen voitti Joonas Kemppaisen johdolla hyökkäyspään aloituksen. Sen jälkeen ketju väänsi pitkään ja hartaasti vasemmassa kulmassa. Julius Junttila pääsi sitten kiertämään maalin takaa oikealle ja löysi keskeltä hyvästä paikasta Joonas Donskoin. Donskoin laukaus hieman yskähteli, mutta kiekko painui kuitenkin maaliin.

- Eihän se mikään tykki ollut. Tänään meillä jäi kudit puuttumaan. Pitäisi enemmän toimitella kiekkoa maalille. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin. Aina ei voi pelata hurlumhei- hyökkäystä. Jaksettiin taas olla kärsivällisiä, tuumi voittomaalin tekijä Donskoi.

Ässillä tunnelin päässä valoa

Ässien ykkösketjuun nostettu Tuomas Huhtanen näki jo tunnelin päässä valoa.

- Tämä peli antoi jo suuntaa, että kurssi vois lähtee kääntymään. Kova taistelu. Ollaan ylpeitä siitä, että saatiin sarjakärki ahtaalle. Kova työ, mutta ei riittänyt, tiivisti työmyyrä Huhtanen.

Ässien päävalmentaja Pekka Virta piti joukkueensa ilmeestä.

- Hyvin pysyttiin pelisuunnitelmassa. Meillä oli paikat voittoon, josta tänään pelattiin. Vähän kismittää voittomaali. Linjamies höntyili (tahallinen paitsio). Sitten hävittiin oman pään aloitus. Ei auta. Kova taistelu meiltä, tiivisti Virta.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kiitteli joukkueensa kärsivällisyyttä.

- Eka erä oli tasainen. Toisessa jo hallittiin. Kolmas taas kypsä esitys, kun Rynnäs jäi vähille torjunnoille. Neljällä ketjulla taas pelattiin Nuori Suomi -tyyliin tasaisilla peliajoilla. Se palkittiin lopussa, kun jaksettiin olla kärsivällisiä. Ässät oli hyvä ja Rasmus Rinne maalissa loistava.

- Nyt käydään tyttöystävien ja vaimojen kanssa syömässä ja sitten keskittymään tiistain (Lukko) peliin, päätti Marjamäki.

Pekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat