Hyppää sisältöön

Golbergille ensimmäinen maailmancup-voitto, Lehtonen sivusi uransa parasta

Norja juhli Lillehammerin maailmancupissa miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikakisassa. Suomalaisten kilpailu oli kaksijakoinen.

Lari Lehtonen Kuva: Lehtikuva

Pål Golberg hiihti uransa ensimmäiseen maailmancupin osakilpailuvoittoon Lillehammerin 15 kilometrin kisassa. Siinä missä Ruotsin Calle Halfvarsson hallitsi kisaa alkumatkasta, mutta hyytyi loppua kohti, Golberg vain kiristi tahtiaan.

Golberg hiihti matkan tasan 35 minuuttiin ja jätti toiseksi tullutta, myös hyvän nousun tehnyttä Kazakstanin Aleksei Poltoraninia 14 sekunnilla. Kisan suurin yllättäjä oli Norjan haastajajoukkueeseen Didrik Tönseth, joka sivakoi kolmanneksi. Tätä ennen Tönseth oli hiihtänyt kaksi kertaa aikaisemmin maailmancupin pisteille, ja viime kautena hän oli saman matkan yhteislähtökisassa neljäs.

Suomalaishiihtäjien kisa oli kaksijakoinen. Matti Heikkinen ja Lari Lehtonen hiihtivät nousujohteisesti ja sijoittuivat maailmancupin pisteille 17. ja 18. sijoillaan. Heikkinen hävisi Golbergille 54 sekuntia ja Lehtonen 55 sekuntia. Lehtonen sivusi tuloksellaan uransa parasta maailmancupin sijoitusta, hän on hiihtänyt 18:nneksi kaksi kertaa aiemmin. Sen sijaan sairastuneen Sami Jauhojärven korvannut Tero Similä ja Ville Nousiainen olivat kaukana kärkivauhdista. Nousiainen sijoittui 48:nneksi (+1.50,3) ja Similä vasta 64:nneksi (+2.20,02).

Norjalaisten panos oli jälleen vahva, sillä 11 parhaan joukkoon mahtui peräti 7 norjalaista. Myös ruotsalaisia mahtui 10 parhaan joukkoon 3 ja venäläisiä mahtui 15 parhaan joukkoon 4. Viikko sitten Rukalla 10 kilometrin matkan perinteisellä hiihtotavalla voittanut Tshekin Lukas Bauer ei onnistunut Lillehammerissa, sillä hän sijoittui 19:nneksi.