Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Lehtonen vältteli "pimeää kohtaa"

Lari Lehtonen oli Lillehammerin miesten kisassa suomalaishiihtäjien valopilkku. Lehtonen sivusi uransa parasta maailmancupin sijoitusta.

urheilu
Lari Lehtonen
Lari LehtonenLehtikuva

Lari Lehtonen oli Lillehammerin 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikakisassa toiseksi paras suomalainen, mutta varmasti tyytyväisin. Lehtosen taakse jäi monia nimimiehiä, kuten esimerkiksi Rukalla 10 kilometrin matkan voittanut Lukas Bauer, samaisessa kisassa toiseksi sijoittunut Eldar Rönning sekä Lillehammerin kisan alkua hallinnut Calle Halfvarsson.

Lehtosen mukaan suunta onkin nyt oikea, ja hänen kuntonsa on hyvä. Tosin joensuulainen ei ollut vielä täysin tyytyväinen suoritukseensa.

- Kaikki ei vielä jäänyt ladulle. Sitten olen viimeisen päälle tyytyväinen, kun kaadun maalissa kaikkeni antaneena. Kun kaikki jää ladulle, Toni Ketelän lainasuksilla hiihtänyt Lehtonen kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

- Koko aika hiihdin vähän käsijarru päällä, ettei tule sitä pimeää kohtaa, josta ei nousta. Oli vielä vähän varovaisuutta tekemisessä, mutta ehkä se oli hyväkin, kun tulos oli kuitenkin oikeaan suuntaan.

Lehtonen iloitsi siitä, että hän sivusi 18. sijallaan uransa parasta tulosta, jonka hän on saavuttanut väliaikakisassa. Samaiselle sijalle hän sijoittui vuonna 2010 Viron Otepäässä samaisella matkalla, mutta myös vuotta myöhemmin Salpausselän yhdistelmäkisassa.

Lähteet: Hiihtoliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat