Suora

  • Freestylen MC: Thaiwoo, parikumpareet
  • MM-kultajahdissa vastoin kaikkea todennäköisyyttä - raju tahto ja unelma revanssista tähtipakki My Kippilän hurjan paluun takana
  • Urheilustudio 15.12.
  • Alppihiihdon MC: Val d'Isère, miesten pujottelun 1. lasku
  • Val d'Isere, miesten pujottelun 1. lasku

Paakkonen kääntämään hankalan alkukauden kurssia - "Ilon kautta!"

Lasse Paakkosen seuraava tavoite on Ruotsi Skandinavia-cupissa, joka toimii karsintana maailmancupiin.

urheilu
Vuorenvalloittajana Alpeilla - Lasse Paakkonen
Lasse Paakkonen

Hektinen hiihtokausi on pyörähtänyt käyntiin vauhdilla. Omalla kohdalla tuloskunto kisoissa on ollut hieman kateissa, joten tavoitteen mukaiseen vauhtiin en ole yltänyt. Syitä oletettua heikompaan kisavauhtiin on tällä hetkellä vaikea eritellä, mutta edelleen on vahva usko parempaan huomiseen. Sen eteen teen päivittäin töitä, viikosta toiseen. Nyt pitää vaan löytää ne oikeat toimintamallit, että rupeaa kisoissa tärähtämään isosti.

Tein eilen toimintasuunnitelman tulevalle viidelle viikolle. Tämän viiden viikon päätepiste on Ruotsin skadinavia-cupissa, jossa lankun pitäisi liikahtaa ihan eri malliin kuin tähän mennessä. Ne toimivat

Eikö menestyksen hetki ole juuri se mihin matkan toivotaan jossain vaiheessa pysähtyvän. Toki siitä mennään eteenpäin, mutta eihän parempaa aikaa ole pysähtyä kuin onnistumisen hetki.

Lasse Paakkonen

seuraavana isona karsintana maailmancupeihin, joten siksi ne on merkitty kalenteriini isolla tussilla. Ennen Ruotsin keikkaa kilpailen Suomessa 4-6 kisaa ja haen sitä myöten kuntokäyrän suuntaa ylöspäin. Suunnitelmat ovat siis selkeät tuleville viikoille ja isolla, positiivisella tunteella painan hommia menemään tästä eteenpäin.

Itse elän urheilua äärimmäisen isolla tunteella. Tällä hetkellä urheilu on se mihin voimavarani laitan ja saan siitä tunnetta todella paljon rikastamaan elämääni. Hiihto on itselle intohimo ja päätavoite tekemiselle on onnistuminen. Välillä tulee kuokkaan aika isosti, mutta välillä saan myös niitä tavoitteen mukaisia tunteita, milloin koen olevani harjoittamani ammattin ytimessä.

Huipputuloksien tullessa mieleni valtaa tunne, jolloin haluasi hetken pysähtyvän. Silloin ei ole kiire yhtään mihinkään ja on äärimmäisen nautittavaa olla vaan paikallaan miettimättä huomista. Monesti kuulen urheilijoiden haastatteluja, jossa menestyksen hetkellä todetaan, että tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. No sitä se varmasti on, mutta eikö menestyksen hetki ole juuri se mihin matkan toivotaan jossain vaiheessa pysähtyvän. Toki siitä mennään eteenpäin, mutta eihän parempaa aikaa ole pysähtyä kuin onnistumisen hetki. Tämä on vain oma ajatusmallini onnistumisen hetkestä, enkä kritisoi muiden tapaa ajatella. Kukin toimii tavallaan.

Jokaisella yksilöurheilijalla tulee urallaan pettymyksen hetkiä. Tällä hetkellä olen itse todella pettynyt alkukauden suorituksiini ja ajatusten kiertokulku on sitä myöten ollut tosi negatiivinen. Haluaisin pyyhkiä vaikean alkukauden pois tai ainakin haluan siitä nopeasti mennä eteenpäin.

Yksilöurheilu on siinä mielessä raadollista, että olet juuri sen arvoinen urheilija mitä sinun tuloksesi viimeisistä kisoista ovat. Ihmisarvoa tulokset eivät minun ajatuksissa onneksi määrittele. Heikkojen tulosten tullessa, sitä joutuu herkemmin myös arvostelun kohteeksi. Välillä palaute on suoraa, mutta yleensä sen kuulee mutkan kautta. Tämäkin kuuluu vaan lajin luonteeseen ja se on kestettävä.

Lähtökohtaisesti tätä duunia tekee kuitenkin täysin itselle, mutta myös muilla on odotuksia toimintani sekä menestykseni suhteen. Tekemiseni ei siis rajoitu pelkästään siihen, että miellytän tekemiselläni itseäni vaan pyrin myös täyttämään niitä odotuksia, joita ympärilläni oleva verkosto minulta odottaa. Aina se ei onnistu, mutta joka päivä teen töitä sen eteen.

Nyt lähden heittään päivän toisen treenin. Laitan päähäni 20 vuotta vanhan onnenpiponi ja hyppään ulos treenaamaan poikamaisella innolla. Ilon kautta!

Lasse Paakkonen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat