Ahosen hermoja koeteltiin – paluu kymppisakkiin

Janne Ahonen teki paluun kymmenen parhaan joukkoon mäkihypyn maailmancupissa. Lahtelainen oli Lillehammerin suurmäen yhdeksäs.

urheilu
Janne Ahonen
Lehtikuva

Janne Ahonen ei antanut tuuliolojen tai tuomarineuvoston toiminnan häiritä suoritustaan Lillehammerin HS138-mäen kisassa. Ahonen joutui odottamaan pitkään ennen toista hyppyään, kun Italian Davide Bresadola oli juuri ennen häntä hypännyt 131,5 metriä loistaviin olosuhteisiin.

Ahosta ei haluttu päästää yhtä hyviin olosuhteisiin, ja hän joutui odottamaan pitkään päätöstä, että puomia laskettiin kahdella pykälällä. Lahtelainen kesti tämän kuitenkin ammattilaisen tavoin ja hyppäsi 126,0 metriä. Ahosen yhteispisteet 254,8 toivat hänelle yhdeksännen sijan. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 14.

Edellisen kerran Ahonen sijoittui kymmenen parhaan joukkoon maailmancupissa vuonna 2011. Tuolloin hän hyppäsi Keski-Euroopan mäkiviikon uudenvuodenpäivän perinteisessä Garmisch-Partenkirchenin kisassa viidenneksi.

Kisan voitti ensimmäisen kierroksenkin jälkeen johtanut Saksan Severin Freund, joka hyppäsi toisellaan 137 metriä. Toiseksi sijoittunut Norjan Anders Bardal ja kolmanneksi tullut Japanin Daiki Ito venyttivät Freundia metrin pidemmälle. Ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla kolmannella sijalla ollut veteraanihyppääjä Noriaki Kasai pudotettiin neljänneksi.

Olli Muotka ei saanut vieläkään hyppyynsä haluamaansa rentoutta, mutta 125,5-metrinen ja yhteispisteet 242,7 toivat hänelle 20. sijan sekä kourallisen maailmancupin pisteitä.

Simon Ammann oli kisan epäonnisimpia, sillä sveitsiläinen horjahti ensimmäisen kierroksella alastulossaan. Hän kaatui 129,5 metriä kantaneen loikkansa, mutta ei loukannut itseään. Ammannin hyppy oli kuitenkin sen verran pitkä, että hän sai suorittaa toisen kierroksen avaushypyn. Tällä hän venytti peräti 131,5 metriä ja sijoittui 19:nneksi. Ilman kaatumistaan Ammann olisi ollut tuloslistalla korkealla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat