Suora

  • Wengen, miesten pujottelu
  • Zakopane, miesten kilpailu
  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosi 2018
  • Urheiluruutu

Mykoplasma kiusaa Suomen uinnin mitalitoivoa - "Kaikki on mahdollista"

Ari-Pekka Liukkonen on Suomen uintimaajoukkueen mitalitoivo lyhyen radan EM-kisoissa. Liukkosen alkukausi on ollut melkoista vuoristorataa.

urheilu
Ari-Pekka Liukkonen Budapestin EM-altaassa 2012.
Ari-Pekka LiukkonenEPA / Tibor Illyes

Uinnin lyhyen radan EM-kisat käynnistyvät torstaina Tanskassa, ja ennakkoon ajateltuna suurimmat mitalimahdollisuudet ovat 50 metrin vapaauinnin spesialistilla Ari-Pekka Liukkosella. Liukkonen on päämatkallaan tilastoajoissa peräti neljännellä sijalla, mutta alkukaudesta jyväskyläläisellä on ollut ongelmia.

Liukkonen vaihtoi syksyllä seuraansa Swimming Jyväskylästä Espoon Cetukseen, koska Swimming ei uusinut hänen valmentajansa Marko Malvelan sopimusta. Liukkonen joutui harjoittelemaan hetken aikaa ilman valmentajaa.

- Sen asian kanssa painiskelin pari kuukautta. Ja sitten oli vielä mykoplasma, joka on kohta kaksi vuotta vaivannut. Se on sellaista päivä kerrallaan etenemistä. Silloin kun pystyy vetämään kovaa treeniä, silloin pitää vetää kovaa treeniä. Sitten kun pitää levätä, silloin on pakko levätä, Liukkonen kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

- En ole miettinyt sitä, että annanko kilpakumppaneille tällä tasoitusta. Silloin sitä rupeaa ainakin henkisesti antamaan tasoitusta, jos sitä rupeaa liikaa miettimään. Teen vain sen, mitä pystyn tekemään. Se riittää niin pitkälle kuin riittää. Muuta en voi tehdä.

Finaalitavoite kauden pääkilpailussa

Vaikka lyhyen radan EM-kilpailut eivät ole ne kaikkein arvostetuimmat arvokisat, ovat ne kuitenkin Liukkoselle tämän kauden pääkilpailu ja isoimmat kisat vähään aikaan.

- Kun kyseessä on kauden pääkilpailu, niin pitäisi pystyä saamaan se paras tulos esiin. Finaalipaikka on ilman muuta tavoitteenani ja sitten niin korkealle kuin siellä voi nousta, Liukkonen totesi.

- Tällä hetkellä tilastoaikojen perusteella kärkikaksikko (Venäjän Vladimir Morozov ja Ranskan Florent Manaudou) on puolen sekunnin päässä kolmannesta (Saksan Steffen Deibler). Kolmas on parikymmenystä edellä minua ja muista, sillä meillä on 4-10 uimaria vain muutaman sadasosan sisällä. Kaikki on mahdollista.

Suomalaisuimarit ovat mukana suurella, 19 uimarin, joukkueella. Heti avauspäivänä altaassa nähdään 15 suomalaista. EM-kisoista odotetaan korkeatasoisia, ja suomalaisuimareilta vaaditaan huippusuorituksia mitalisijoille yltämiseksi

- Taso on tänä vuonna kovempi kuin moneen vuoteen lyhyen radan EM-kisoissa, koska ei ole isompia kisoja tulossa. Aika lailla Euroopan huiput ovat mukana. Se nostaa tasoa, mutta siihen pitää uskoa, että mitaleja tulee myös Suomeen, Liukkonen vakuutti.

Uinnin EM-kisoja voi seurata Ylen kanavilla ja netissä. Avauspäivän aamusessiota voi seurata Yle Areenassa kello 10 lähtien (ilman selostusta). Ensimmäisen kisapäivän kooste nähdään TV2:ssa kello 20.30.

Suosittelemme

Tuoreimmat