Maailman parhaat tavoittelevat hurjan lajin ME-tulosta – oksentaminen kielletty

Nick Symmonds ja Pierre-Ambroise Bosse ottavat kaljamailin tosissaan.

urheilu
Nick Symmonds pitelee Yhdysvaltain lippua kilpailun jälkeen.
Nick Symmonds. (Arkistokuva)EPA / Ennio Leanza

Moskovan MM-kisojen 800 metrin hopeamitalisti Nick Symmonds on asettanut kaljamailin maailmanennätyksen rikkomisen vuoden 2014 toiseksi tärkeimmäksi tavoitteekseen 800 metrin Amerikan ennätyksen rikkomisen jälkeen. Myös Euroopan nopein 800m juoksija Pierre-Ambroise Bosse aikoo tavoitella kaljamailin ennätystä.

Kaljamailissa kilpailijoiden pitää juoda 5-prosenttista tai vahvempaa olutta 0,33 litran tölkistä tai pullosta ja juosta 400 metriä – tämä kaikki neljä kertaa. Neljä olutta, neljä kierrosta, eikä oksentamista ei sallita.

Kaljamaili on todella raskas laji. Jokainen olut on todella paljon vaikeampi juoda.

Nick Symmonds

- Puhun juuri kilpailunjärjestäjien kanssa, että saisimme kansainvälisen kaljamailin ME-yrityskilpailun. Kaljamaili on todella raskas laji. Jokainen olut on todella paljon vaikeampi juoda, Symmonds kertoi Yle Urheilulle.

Kaljamailin maailmanennätys on 5.04,90, ja sen juoksi tänä vuonna Australian Josh Harris. Nick Symmondsin Amerikan ennätys on 5.15,00.

- Tavoitteenani on juosta alle viisi minuuttia kaljamaililla. Harjoitteleminen tulee olemaan ankaraa, niin radalla kuin baarissakin. Tämä ennätys täytyy siirtää amerikkalaisen haltuun, Symmonds sanoi.

Oluenjuontikilpailu Moskovassa

Symmonds ja Bosse kilpailivat oluen juonnissa Moskovan MM-kisojen finaalin jälkeen. Bossen mukaan helpon voiton vei Symmonds.

- Pierre-Ambroise Bossella ja minulla oli oluenjuontikilpailu Moskovassa, mutta minä uskon sen päättyneen tasapeliin, Symmonds kuitenkin sanoi.

- Bosse on todella kilpailuhenkinen oluen juoja. Olisi mahtavaa kilpailla hänen kanssaan kaljamaililla. Haluaisin myös haastaa maailmanennätyksen haljitan Josh Harrisin.

Symmondsilla on yhdeksän vuotta enemmän kokemusta kuin Bossella niin radalla kuin baarissa. Symmondsin 800 metrin ennätys 1.42,95 on parempi kuin 21-vuotiaan Bossen 1.43,76. Tosin Bossen ikäisenä Symmonds juoksi vain 1.50,87.

- Tiedän tasoni kaljanjuonnissa ja tarvitsen enemmän kokemusta voittaakseni Symmondsin. Mutta tämä on tärkeä tavoite elämässäni. Symmonds on todella nopea kaljan juoja, olen nähnyt tämän. Yksi ystäväni voi juoda puolen litran kaljan neljässä sekunnissa. Sinä päivänä kun pystyn samaan, olen radalla Symmondsia vastaan, Bosse kertoi.

- En usko että moni urheilija on yhtä hullu kuin Symmonds. Jos hän juo kaljansa yhtä nopeasti kuin MM-kisoissa, hän voi rikkoa kaljamailin ME:n, enkä usko että kukaan muu urheilija voisi olla parempi.

- Nick on minua yhdeksän vuotta vanhempi, joten uskon, että kunhan jatkan kaljan juonnin harjoittelua, minä voitan hänen vielä joku päivä, Bosse sanoi.

Miksi Symmonds haluaa juosta kaljamailin? Hän haluaa yleisurheilusta hauskempaa niillekin ihmisille jotka eivät sitä seuraa. Hän sanoo, että ihmiset katsovat mieluummin hänen humalassa juoksuaan kuin 800 metrin kilpailua.

YouTubessa hänen Amerikan 800 metrin mestaruusjuoksullaan on 81 000 katsojaa, kun hänen kaljamailiaan on katsottu 87 000 kertaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat