Toisen erän maalit veivät Suomen salibandyn MM-finaaliin!

Naisten salibandymaajoukkue kaatoi Sveitsin MM-välierässä 6-2-luvuin ja eteni sunnuntaina käytävään finaaliin.

Karoliina Kujala (vas.) osui ottelussa kahdesti. Kuva: Ville Vuorinen

Suomi kaatoi Sveitsin naisten salibandyn MM-välierässä 6-2-lukemin Tshekin Ostravassa. Suomen voiton avain oli toisen erän tehohetki, jonka aikana suomalaiset iskivät neljä maalia kolmeen minuuttiin. Sunnuntain finaalissa Suomi kohtaa Tshekin tai Ruotsin.

Sveitsi siirtyi välierässä 1-0-johtoon avauserän puolivälissä Silvana Nötzlin maalilla. Puolustaja lähetti pallon kaukaa kohti maalia ja se viuhui maskin takaa ohi Jonna Mäkelän. Suomi haki takaiskun jälkeen aktiivisesti tasoitusta ja oli lähellä muutama minuutti ennen erätaukoa, kun Niina Rantala sai pallon yllättäen maalin eteen ja laukoi sen ylärimaan.

Heti toisen erän alussa painostus tuotti tulosta. Karoliina Kujala sai pallon haltuunsa maalin edessä ja ampui sen kääntölaukauksella ohi Monika Schimidin.

Suomi lähti lopulta toiselle erätauolle selvässä johdossa kolmen salamamaalin ansiosta. Ensin Katri Luomaniemi laukoi vapaalyönnistä pallon puolustajan jalkojen välistä sisään. Sama kenttä jatkoi maalin jälkeen ja iski uudestaan vain 16 sekuntia myöhemmin, kun Nina Rantala laukoi maalin edestä 3-1-maalin.

Toisen erän lopun huikea minuutti huipentui Kujalan siskosten komeaan suoritukseen. Karoliina tarjosi pallon Elinalle poikittaissyötöllä, josta Suomen paras maalintekijä upotti sen varmasti etukulmasta sisään. Lopulta kolmanteen erään lähdettiin 5-1-lukemista, kun Elina Kujala viimeisteli toisen perättäisen maalinsa Kauppilan upeasta esityöstä.

Sveitsi tuli takaa-ajoasemansa takia kolmanteen erään kovaa ja sai heti erän alussa useamman vaarallisen paikan. Kerran suomalaispuolustus siivosi pallon jo maaliviivaltakin, mutta viiden minuutin pelin jälkeen Seraina Ulber sai vihdoin kavennettua lukemiksi 2-5.

Tappiolla ollut Sveitsi haki vimmatusti lisää kavennuksia ja otti aikaisessa vaiheessa maalivahdin pois. Lopullinen niitti tuli 48 sekuntia ennen päätössummeria, kun Karoliina Kujala laukoi 6-2-päätöslukemat tyhjään maaliin.