Suora

  • Taitoluistelun MM: jäätanssin rytmitanssi
  • Taitoluistelun MM: naisten vapaaohjelma
  • UP-dokkari: Kaikki vain faneja varten
  • Taitoluistelun MM, naisten vapaaohjelma

14-vuotias Efimenko taistelee taitoluistelun SM-kullasta

Kahden viime vuoden hopeamitalisti Juulia Turkkila on niukassa johdossa naisten SM-lyhytohjelman jälkeen. Vasta 14-vuotias Liubov Efimenko vaanii kakkosena.

urheilu
Liubov Efimenko.
Liubov EfimenkoLehtikuva

Suomen ykkösluistelija Kiira Korpi on toipilaana sivussa, joten naisten taitoluistelun Suomen mestari vaihtuu.

Arvokisakävijä ja kahden edellisen vuoden SM-hopeamitalisti Juulia Turkkila tarrasi lauantain lyhytohjelmassa kiinni ensimmäiseen aikuisten mestaruuteensa pistein 50,35.

- Kokonaisuus oli ihan hyvä ja minusta oli tänään kiva luistella kannustusjoukkojen tsempatessa katsomossa. Pystyin jopa hetkittäin nauttimaan luistelusta, kertasi Helsingin Luistelijoita edustava Turkkila.

- Ainoa asia, joka jäi harmittamaan, oli terän takertuminen jäässä olevaan uraan ennen salchowia. Huomenna vapaaohjelmassa tähtään ehjään kokonaisuuteen, hän jatkoi.

Turkkilan johto Espoossa on äärimmäisen niukka, sillä vuonna 1999 syntynyt Liubov Efimenko keräsi pisteet 49,43. Hän nousi tällä kaudella mukaan aikuisten sarjaan, mutta ei ole vielä edustuskelpoinen arvokisoissa.

- Tähtään näissä kilpailuissa mitaleille, vaikka kyllä kulta on minulle päätavoite, Lahden Taitoluistelijoiden Efimenko sanoi.

Kolmospaikalta sunnuntain vapaaohjelmaan lähtee Seidi Rantanen (46,89).

Lähteet: Suomen Taitoluisteluliiton tiedotus

Suosittelemme

Tuoreimmat