Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Turkkila ja Versluis ensimmäistä kertaa mestareiksi

Viime vuoden kakkoset kirkastivat mitalinsa taitoluistelun SM-kisoissa Espoossa.

urheilu
Juulia Turkkila.
Juulia Turkkila.Lehtikuva

Helsingin Luistelijoiden Juulia Turkkila ja Espoon Jäätaitureiden Matthias Versluis pitivät pintansa Espoon SM-taitoluistelun sunnuntain vapaaohjelmakilpailuissa ja nappasivat uransa ensimmäiset aikuisten Suomen mestaruudet.

Viime vuoden hopeamitalisti Turkkila johti lyhytohjelman jälkeen niukasti ennen nuorta Liubov Efimenkoa, mutta vapaaohjelmassa hän repi eroa ja keräsi yhteisennätyspisteensä 147,34.

Vuonna 1999 syntynyt Efimenko sijoittui toiseksi pistein 141,23. Roimasti omaa ennätystään parantanut Emilia Toikkanen nousi lauantain viitossijalta pronssille pistein 131,26. Viime vuoden ylivoimainen mestari Kiira Korpi on vielä toipilaana, eikä ollut tällä kertaa mukana.

- Pystyin nauttimaan ja otin tilanteesta kaiken irti. Ohjelman alku meni aika lailla sillä tavalla kuin olimme harjoitelleet. Sitten lopussa tuli vähän sellaista herpaantumista, mutta kuitenkin sain puristettua kaiken kiinni. Ihan tyytyväinen olen, Turkkila kertasi Yle Urheilun haastattelussa.

- Pitää jatkaa samaan suuntaan. Kuitenkin kunto ja taidot ovat nousseet ylöspäin ja vakiintuneet. Pystyn palaamaan niihin asioihin, joita olen yrittänyt vaikeuttaa. Se on ennen kaikkea jo iso askel, hän jatkoi.

Miesten kilpailussa 19-vuotias Versluis saalisti yhteispisteet 175,20 ja jätti mestaruutta puolustaneen Valtter Virtasen hopealle pistein 163,13. Kolmanneksi ylsi Bela Papp pistein 153,53.

- Tämä oli yksi kauden päätavoitteista. Olen tosi onnellinen, että saavutin sen. Luistelu tuntui vähän hitaammalta kuin yleensä harjoituksissa, mutta se on ihan normaalia kisatilanteessa. Kyllä sitä on työstetty paljon tällä kaudella, että saa sitä vauhtia ja syvyyttä niihin kaariin, tuumi ennätyspisteisiinsä yltänyt Versluis.

- Neloishypyssä tuli harmillinen kaatuminen. Se on sujunut hyvin harjoituksissa, ja olen saanut ohjelmaan varmuutta, kun olen tehnyt harjoituksissa. Kuitenkin se oli paras yritys tähän saakka kisoissa.

Jäätanssin Suomen mestaruus meni parille Henna Lindholm/Ossi Kanervo ennätyspistein 135,53.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat