1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Red Bullin kiistat lähtivät Webberin mukana? - "Ei saman tarvitse toistua"

Daniel Ricciardo lähtee nöyrästi lunastamaan paikkaansa Red Bullin ratissa. Mark Webberin ja Sebastian Vettelin välit olivat tuliset.

Daniel Ricciardo (vas.) asettuu Sebastian Vettelin rinnalle. (Arkistokuva) Kuva: EPA / Peter Steffen

Mark Webberin paikan Red Bull -tallissa tulevalla kaudella ottava Daniel Ricciardo vakuuttaa, että hänen edeltäjänsä tapainen julkinen kiukuttelu ei tule toistumaan.

Webber antoi välillä tulistakin palautetta tallitoverilleen Sebastian Vettelille, jos koki tulleensa huonommin kohdelluksi.

Viime kauden näkyvin osoitus Webberin ja Vettelin huonoista väleistä lienee ollut saksalaisen ohitus Sepangin radalla Singaporessa, vaikka talli oli määrännyt kaksikon ajamaan maaliin Webber ensimmäisenä.

- En voi mennä talliin hänen kokemuksiinsa perustaen. Voi sanoa, ettei hänen ja tallin suhde ollut 100-prosenttisen selvä, mutta ei saman tarvitse toistua minun kohdallani, vaikka olenkin australialainen, Ricciardo sanoo Autosportin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

- Menen talliin ilman ennakko-oletuksia ja niin minun täytyykin tehdä.

Ricciardo vaikuttaa lähtevän nöyrästi ennätyksiä romuttaneen Vettelin rinnalle.

- Seb on ykkösäijä neljällä maailmanmestaruudellaan ja minun täytyy yrittää ansaita paikkani tiimissä. Uskon, että he avaavat oven minulle.